Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe küçülüyor

Fenerbahçe hızla küçülüyor. Türkiye’ nin en büyük kulübü her anlamda kan kaybediyor. Aziz Yıldırım’ ın ilk başkan olmasından bu yana kulüp önemli bir ivme kazanmıştır(özellikle gelirler ve tesisleşme açısından). Bu açıdan Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihinin en büyük başkanıdır. Fakat geldiğimiz noktada artık kendisi misyonunu tamamlamıştır. Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe günden güne erimektedir.

Taraftarlar tribünlere gelmemektedir. Azınlık bir grubun izlediği bir takım konumundadır artık Fenerbahçe. Birlik, beraberlik yoktur. Bölünmeler, kavgalar artmıştır. Fenerbahçe taraftarına Aziz Yıldırım tarafından “fırça atılmakta”, Emenike tarafından “posta konulmakta” dır. Bir zamanların “hep destek – tam destek” ruhu paramparça edilmiştir.

Bu takımı şampiyon yapan nice hocalar keyfi kararlarla kovulmuştur. Son olarak Aykut Kocaman ve Ersun Yanal kovulmuştur. İsmail Kartal gibi bir teknik adam rüyasında dahi göremeyeceği koltuğa keyfi olarak oturtulmuştur. Sadece maç sonu açıklamaları dahi Kartal’ ın kapasitesini ortaya koymaktadır. Yıllarca kulübün içerisinde olan Kartal’ ın bu yetersizliğini anlayamamakta ayrı bir yönetim basiretsizliğidir. “Rizespor’ a çok güveniyorum” diyerek şampiyonluk için medet umar duruma gelmek Fenerbahçe için içler acısıdır.

Saldırı sonrasında eski futbolcular Fenerbahçe’ yi ziyaret etmek istedi, fakat Aziz Yıldırım gelecek kişilerin listesini görmediği için izin vermedi. Bu tutum Aziz Yıldırım’ ın Fenerbahçe’ yi getirdiği noktayı çok iyi göstermektedir. Fenerbahçe Aziz Yıldırım’ ın malı olmuştur. Adeta Kuzey Kore liderinin anlayışı ile Fenerbahçe tek sesli, otoriter bir yapıya esir edilmiştir.

Fenerbahçe yönetim olarak küçülmüştür(Ali Koç, Nihat Özdemir’ lerin olduğu yönetimlerden bu yönetimlere). Taraftar olarak küçülmüştür. Tribünler boş, kalpler kırıktır. Teknik anlamda küçülmüştür(İsmail Kartal’ ın yetersizliği). Futbolcular tarafından küçültülmüştür(Emenike’ nin davranışları). Herkesle kavga edilerek(taraftarla, eski futbolcularla, rakiplerle, hakemlerle, federasyonla) kulübün tüm enerjisi yok edilmiştir.

Fenerbahçe küçülüyor. Maalesef kimse de bu kulübe sahip çıkmıyor. Ne kongre üyeleri isyan ediyor ne de alternatif bir aday çıkıyor. Tek bir adamın kulübü olarak küçülüyor. Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihinde en büyük başkan olarak yer alabilecekken, bu gidişle Fenerbahçe tarihinin karanlık sayfalarındaki yerini alacaktır. Belirsiz olan ise Aziz Yıldırım sonrasında bizim bildiğimiz – sevdiğimiz Fenerbahçe’ den geriye nelerin kalacağıdır.

 
Toplam blog
: 14
: 56
Kayıt tarihi
: 26.05.10
 
 

Lisans eğitimimi Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitim..