Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe kupada finale kaldı... Onlar da sevindi.

Fenerbahçe kupada finale kaldı... Onlar da sevindi.
 

Fenerbahçe'nin finale kalması bu 3 takıma avantaj sağladı.


50. Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'nin Karabükspor'u yenerek Türkiye Kupası'nda finale kalması başta Bursaspor olmak üzere Beşiktaş ve Trabzonsporu da sevindirdi.

Ülkemizden önümüzdeki yıl Avrupa Kupaları'na 5 takım gidecek. Ligi ilk 2 sırada bitirmeyi büyük ölçüde garantileyen Fenerbahçe ile Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. Statüye göre; Avrupa Ligi'ne gidecek 3 takımın biri Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu, biri Süper Final Şampiyonluk Grubu 3.'sü, diğeri ise Süper Final Şampiyonluk Grubu 4.'sü ile Süper Final Avrupa Ligi Grubu 1.'sinin oynayacağı play-off maçını kazanan takım olacak.

Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda finale yükselince bitime 4 hafta kala Trabzonsporla 9 Beşiktaşla ise12 puan fark açtığından en azından 2. olup Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimali çok yüksek olduğu için Türkiye Kupası'nda Bursaspor finali kaybetse bile finalist olarak UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek. Çünkü statü Türkiye Kupasını alan takım Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanırsa; UEFA Avrupa Ligi'ne Türkiye Kupası finalisti gider diyor.

Statüdeki diğer bir durum ise Beşiktaş ve Trabzonspor'u sevindiriyor. Çünkü eğer Fenerbahçe kupayı alıp şampiyonlar ligine gideceği için UEFA Avrupa Ligi'ne Türkiye Kupası finalisti ünvanı ile gidecek olan Bursaspor'da Süper Final Avrupa Ligi grubunu 1. olarak tamamlarsa; Süper Final Şampiyonluk Grubu 4.si Playoflar Arası Final Müsabakası oynamadan Avrupa Ligi'ne gitmiş olacak. Bu bakımdan 4. olmamak için çekişen Trabzonspor ile Beşiktaş direk UEFA Avrupa Ligi'ne gitmiş olacak.

 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..