Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Kuyt'ın kafasıyla kazandı. (Akhisar Bld. 1-2 Fenerbahçe)

Fenerbahçe Kuyt'ın kafasıyla kazandı. (Akhisar Bld. 1-2 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe, ligin yeni ekiplerinden Akhisar Belediye takımıyla deplasmanda oynadığı maçı güç de olsa kazanarak, bu sezonki ilk deplasman galibiyetini aldı.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Serdar, Hasan Ali, Stoch (Caner), Topal (Sezer), Selçuk, Cristian, Kuyt, Sow (Bienvenu)

Fenerbahçe; ligin mütevazi takımının karşısına dahi çift ön liberolu defans ağırlıklı kadrosu ile çıktı. Gollerin ilk yarıda kazanıldığı, oyun olarak vasatı aşmayan bir futbolun sergilendiği maçta, özellikle ikinci yarıda ev sahibinin tehlikeli ataklarını izledik.

Henüz 18. dakikada Sertan'la atağa kalkan ev sahibi ekip, Gökhan'ın yaptığı hafif müdehale ile gelen serbest vuruşta, Çağdaş'ın ofsaytta olmasına karşın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe bu sezon birçok maçta olduğu gibi hiç pozisyon bulmadan kalesinde golü gördü. Neyse ki 25. ve 28. dakikalarda ardarda gelen gollerle şoku erken atlattı. 25. dakikada Cristian'ın Kuyt'a pas şeklinde kullandığı serbest vuruşta, Kuyt'ın şık kafasıyla defansa da çarpan top filelere gitti (1-1). 28. dakikada ise Stoch'un pasında, Kuyt'ın ceza sahasına kafayla indirdiği topu Selçuk ağlara gönderdi (1-2).

İkinci yarı ev sahibi ekibin baskısıyla geçerken, yine Volkan'ın performansı skorun maç sonuna kadar korunmasını sağladı. İkinci yarı oyuna dahil olan Sezer; aldığı topları genelde efektif kullandı. Bazı takım arkadaşlarına nazaran, düşüncesi topu ileriye taşımaktı, bunu da hatasız şekilde yaptı diyebiliriz. Oynadığı süre boyunca görevini yaptı.

Cristian yine etkisiz bir maç çıkarmasına rağmen 90 dakika sahada kaldı. Kuyt, ilk yarı boyunca iyi niyetliydi. Skora da 1  asist ve 1 golle direkt etki sağladı. Ancak ikinci yarı çok yorulduğu için takımın da ofansif gücünü zayıflattı. Maalesef ki 90 dakikayı çıkaracak gücü yok.

Fenerbahçe'nin oyun anlayışı; Seksenler dizisinin meşhur repliği "aynı be ya!" tarzında devam ediyor. Ligin zayıf ekibine karşı dahi maçın 10-15 dakikası hariç seyir zevki vermeyen, pasif bir oyun sergiledi.

Fenerbahçe; AEL Limassol maçı öncesinde 3 puan alarak moral buldu. Ancak taraftar ve futbol izleyicisi olarak bizleri yine mutlu etmedi. Çünkü Fenerbahçe'nin; futbolun görselliğine, büyük takım olmanın sahadaki güzelliğine zerre kadar katkısı yok. Aslında 90 dakika izlemek, katlanmak tam bir eziyet ama Fenerbahçe sevgisiyle gözümüzü kapatıp sırtımızı dönemiyoruz.

Hep destek tam destek. Hep sabır Ya sabır diyoruz! Allah sonumuzu hayretsin...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..