Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe lige döndü!

Fenerbahçe lige döndü!
 

LİG'E DÖNÜŞ, "GOL"LERLE KUTLANMALI!


FENERBAHÇE, LİG’E DÖNDÜ!

Maç Öncesi
Trabzonspor’un Bursa deplasmanında üç puan yitirmesi, zirvedeki puanı 31’de bıraktı. İlk sıralar için mücadele eden takımlar arasındaki puan farkı, böylece açılmadı. Fenerbahçe, Antalyaspor’u geçince, 29 puanla liderle arasında puan farkını ikiye indirecek.
Fenerbahçe’nin, artık, puan yitirme “lüks”ü kalmadı, bahanesi de...
Avrupa’dan elini eteğini çeken Fenerbahçe, bütün gücüyle Lig’e asılmak zorunda.
12. Adam, Fenerbahçe’den bunu bekliyor.

Fenerbahçe, Antalya karşısında zorlanır mı?
İki takımın gücü göz önünde tutulduğunda bu sorunun yanıtı “Hayır!” olacaktır.
Ayrıca, sayısal verilerin ortaya koyduğu bir gerçek var:
Fenerbahçe, Antalyaspor ile şimdiye kadar İstanbul’da 13 maç yaptı. İki takım, 1982-1983 sezonunda İstanbul’da ilk kez karşı karşıya geldi, maç 1-1 sonuçlandı. Bundan sonra İstanbul’da yapılan 12 maçı da Fenerbahçe kazandı. Demek ki, Antalyaspor’un İstanbul’da Fenerbahçe karşısında aldığı sadece tek puan.

Kuşkusuz, oynanmamış maç hakkında “fikir” yürütmek, çoğu kez, “loto” tahmini ile eşdeğerdir. Ancak, yurtdışı hedeflerinden uzaklaşan Fenerbahçe’nin, küme düşme adaylarından biri olan Antalyaspor karşısında puan yitirmesini düşünmek olmaz.
Fenerbahçe, bu maçta üç puanın yanı sıra, çok golü de düşünecektir mutlaka.
Maçla ilgili genel eğilim, beklenti de bu yönde.
Futbolcular, bu beklentiyi boşa çıkarmamak için golleri sıralamak zorundalar.
Aragones'in ne yapacağı, takımı nasıl bir "sistem"'le oynatacağı da merak konusu.
Bu maç, Lig'e dönüşün ilk maçı, kafalardaki birçok soru işaretinin de yanıtı olacağa benziyor.

Maç Sırası

Fenerbahçe, maça bir an gol atmak isteğiyle başladı. Gol, yine bir korneş atışından geldi. Güzia, "gol orucu"nu bozmuş oldu. O Güiza ki, iki önemli fırsatı "bozuk para" gibi harcadı. Uzaktan şutlarla gol arayan Fenerbahçe, ikinci gölü bir türlü bulamadı.

İlk yarıda iki önemli pozisyon vardı: İlki Antalyaspor'dan Volkan'ın ikinci sarı karttan "kırmızı"yı görmesi. Hakem, nasıl olsa ikinci sarıdan kırmızı kart görecek anlayışıyla doğrudan "kırmızı"yı göstermemesi anlamlıydı. İkinci, Güzia'nın formasından çekilmesine karşın, penaltı verilmemesiydi.

Antalya, ikinci yarıya iyi başladı. Sanki 10 kişi kalan, Fenerbahçe’ydi. Antalya, yakaladığı önemli bir fırsatı kullanamadı. Alex’in yerine Deivid’in girmesiyle Fenerbahçe hareketlendi. Yine duran toplar Fenerbahçe’nin imdadına yetişti. Lugano, golü kaçırmanın üzüntüsünü daha yaşarken, ikinci golü attı. Ardından Antalyaspor’un golü, ofsayt diye sayılmadı.
Fenerbahçe, o kadar gol pozisyonu yakaladı ki...Bunları nasıl harcadı, insan şaşırıyor. Fenerbahçe, işi ciddi tutsa sonuç, daha farklı olurdu.

Maç sonrası

Fenerbahçe, 29 puanla 4. sıraya yerleşti.
Lider, Sivasspor’un 31 puanı var.
Fenerbahçe, gol pozisyonlarını böyle “bozuk para” gibi harcarsa, seyirciyi küstürebilir. Bu bakımdan Fenerbahçe, her maçı ciddiye almalı


Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..