Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe maçına doğru...

Fenerbahçe maçına doğru...
 

Delgado'ya bu macta cok gorev dusuyor...Artik buyuk maclarda da kendini gostermesi lazim.


Bu sezonun en ilginç derbilerinden birine az kaldı.. Beşiktaş-Fenerbahçe.. Dün Yıldırım Demirören ve Aziz Yıldırım yemek yemişler, bu olay koyu bir Beşiktaş taraftarı olarak gerçekten ilgimi çekti. Geçen sene degil miydi bu iki başkan birbirlerine hakarate dayanacak sözler söyleyen? Tamam bu tip olaylar hep var zaten diyeceksiniz ama biraz da taraftarların nabzını tutmak lazım.

Fenerbahcelileri bilmem ama su aciktir ki Besiktas taraftarlarinin en sevmedigi takim son 20 senedir hep Fenerbahce olmustur.. (Daha oncesine gidemem, cunku kucuk yasta hatirladiklarimdan yorum yapmak hata olur..) Bunun en buyuk sebeplerinden biri de sayin Ali Sen'in 1996 yilinda MHK kurulu ve tum takimlara savurdugu tehditler, hakaretler ve sizlerin de bildigi diger davranislari ile Fenerbahce'ye olan nefreti artirmis ve sagolsun Aziz Yildirim ve muhtesem havarileri (Mahmut Uslu, Ali Koc, Murat Ozaydinli vs..) 'nin yardimlari ile Turkiye capinda Fenerbahce dusmanligina katkida bulunmuslardir. Ama pazar gunu oynanacak mac icin yillardir olmayan bir durum ortaya cikiyor : Dusuk tansiyon, mac oncesi baskanlarin yedigi yemek ve lig durumuna goz attiginizda Besiktas'in ilk 2'ye girmesinin Fenerbahce icin avantaji.. Ha tabi bazi klasik, yorum yapmayi bilmeyen arkadaslar hemen Fenerbahce Besiktas'a maci verir derler... Ama bir dusunmek lazim, goz gore gore boyle birsey olabilir mi? Sivasspor cidden bu sene cok basarili oldu ve sampiyonluk adina neredeyse onemli bir surprize imza atacak.Ama bazi diger takim taraftarlari Sivasspor sampiyon olacak diye 100 senedir bu ulkeye hizmet veren kluplere kolay kolay dil uzatmamasi lazim.Hatta uzatamaz dahi diyebiliriz.

Bu haftasonu cidden zor gececek. Gaziantep deplasmaninda kagit uzerinde Sivasspor'un kazanamasi cidden zor gozukuyor, benim beklentim en az 2 puan kaybedecegi yonunde. Ama bir Besiktasli olarak malesef pazar gunu maci kesin kazaniriz diyemiyorum. Inonu'deki cogu macimiz hep stresli ve baski altinda geciyor. Tecrubeli futbolcular olmasina karsin bu baskiyi her nedense kaldiramiyorlar. 2003 sampiyonlugunda da ayni baski vardi ama tecrubeli futbolcular gorevini yapmisti. Orta sahaya cidden onemli gorevler dusuyor. Delgado, Tello, Cisse ve Ernst'in 90 dakika boyunca dinc olmalari ve pas yuzdelerinin de ayni sekile yuksek olmasi gerekiyor.

Eger Besiktas bu hafta kazair ise Ankara deplasmanlarindan da 3 'er puanla ayrilacaktir. Asil soru su : 3 hafta sonraki puan durumu ne olacak? Galatasaray macina cikarken BJK'in mutlaka 3 puan onde olmasi gerekiyor. Su anki resime baktigimizda bu pek olasi degil ama en azindan 1 puan onde olmasi gerekiyor. Son hafta ise gercekten bomba olucak. Sivasspor, Ali Samiyen'de tarihinin en onemli macina cikacak. Eger is oraya kadar kalirsa tabi.. Ama ne kadar ilginc ve belki de guzel bir sey ki 4 buyuk takim disinda bir anadolu takimi hakkinda bu kadar soz edilebiliyor...

 
Toplam blog
: 8
: 565
Kayıt tarihi
: 22.04.09
 
 

Bilkent Universitesi Iktisat bolumu mezunuyum, St. Petersburg'da yasamaktayim, is yasantima "denetci..