Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '12

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe mağlubiyetleri unutturdu..

Son derbi maçında Fenerbahçe ‘nin Beşiktaş karşısında daha istekli, sabırlı ve baskılı oynadığını gördük. Elbette sonuç ta  daha  iyi hazırlanan takıma örtüşen bir şekilde cereyan etti. Alex ‘in mücadelesi orta saha da form grafiği gitgide artan Stoch ‘un driplingleri ve oyun zekası ile birleşince Fenerbahçe forvetleri Beşiktaş defansını zorlamaya başladı. Beşiktaş ‘ta eksiklerin çok olması, deplasmanda oynamaları gibi mazeretlere sığınmayalım.  Bu takım Saraçoğlunda daha iyisini yapabilirdi. Yapmalıydı da… Öncelikle Beşiktaş ideal forvetini bulmalı. Denize düşen yılana sarılır misali her forvet  yokluğunda   Holosko’yu sahaya sürmekten vazgeçmeli.


 Bir oyuncunun başarısı  sahada oynadığı süre ile doğru orantılı olarak artar. Geçen sene Holosko ‘nun belediye de attığı kritik goller hep bu düşüncenin meyveleriydi. Ayrıca  sakatlıktan yeni kurtulan Ersan gülüm ‘ü de farklı maçlarda ısındırmak lazım değil mi .?  Beşiktaş ‘ın kadrosu belki de sahaya çıkabilecek en iyi kadrolardan biriydi. Ancak  en iyisi değildi. Fenerbahçe ise risk alarak Moussa Sow ‘u kullanmayı düşündü.


Beşiktaş rakibinin bu dezavantajından bile faydalanamadı. Fenerbahçe defansın ın ortasına atılan hızlı hücumlarda sürekli olarak gedikler verdiğini, geriye koşmakta zorlandığını sürekli görüyoruz. Fernandes gibi buraları karıştırabilecek bir oyuncunun olmaması da Beşiktaş ‘ın şanssızlığı idi. Ancak Beşiktaş ‘ın mutlaka her maçta rakibe göre oyun dizilişi ve kadro yapısı ile çıkması lazım. Keşke herşey Carvalhal ‘in maç sonrasında ağzından çıkanlar gibi olsaydı. Fenerbahçe işine yarayacak mühim bir 3 puan aldı. Kocaman ‘ın öğrencileri bu galibiyetle mağlubiyetleri de unutturdular.


Kocaman oyuncularını kullanmak ve performanslarını yükseltmek konusunda  çok başarılı. Buna Stoch ve Baroniyi örnek gösterebiliriz. Artık lig çok daha keyifli hale gelmeye başladı.
Bu arada Beşiktaş ‘lı dostlara bir siteden bahsetmek istiyorum. Tamamen amatörce duygular ve Beşiktaş sevgisinin birleştiği bu siteyi mutlaka ziyaret edin derim. Adresi ise şöyle…


http://www.1903online.com/


https://twitter.com/#!/oguzakdeniz
 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..