Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '12

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Nerede..?

Fenerbahçe Nerede..?
 


Vay be Ne Fenerbahçe imiş diyesi geliyor İnsanın..Şu anda ligde bulundukları yer asla kendi kaliteleri örtüşen bir nokta değil.Belki de geçirdikleri günlerin ve hemen ardından Alex ile başlayan bir sürecin diyetini yaşıyorlar.Çünkü takım kim ne derse desin Türkiyenin en kaliteli oyuncularından kurulu ekiplerden biri.

 

Öyleyse neden yabancı oyuncularından verim alamıyor bu takım. ? Türkiye gibi futbolun yeni geliştiği ve yabancı oyuncu sınırlamasının arttıldığı ülkeler de yabancı futbolcuların kalitesi ve oyuna katkıları fark yaratır,maç çevirir.Oysaki Meirelles,Kuyt,Stoch  ve Moussa Sow gibi oyuncular adeta yokları oynuyorlar. Bir tek Kuyt ın bireysel çabalarını görüyoruz..Keşke Ziegler kalabilseydi bu takımda...

Bakın geçen seneden kadro yapılarını koruyup hocalarını ellerinde bulunduran takımlar ligin en üstlerinde.Galatasaray bile Avrupa da kötü gitse de Ligde en azından birinci sırayı almış durumda. Hem de gönderilecek denilen Riera sı ve takım bulamayan Baros ' u ile.Ve Antalyaspor Isaac gibi  üretkenliği belirgin bir forvetin yanına Türkiye den hemen hemen her takımla anılan ama alınamayan Lamine Diaara yı aldılar. Bu 2 li ağır Fenerbahçe defansının sağdan soldan neredeyse tozunu attı. Sağda Tita ' nın enerjisi orta  alanda Aissati gibi yaratıcı bir oyuncu ile hücumda etkinlikleri çoğaldı.Kaleye sessiz sedasız Sammy ' i geçirdiler ,O bile fazla sırıtmadı.Oysa yıllardır Antalyaspor ' un kalesini hep Ömer korurdu.

Gençlerbirliği de sırp oyuncuların takviyesi ile kendini buldu.Azozefia,Zec ve diğer oyuncular birbirlerini tanıyan isimlerdi.Curri,Kulusiç,Oktay ,Hurşut ne gibi isimler hep bu takımın oyuncuları idi.Eskişehir de de durum farklı değil.

Fenerbahçe ' nin biraz kendi haline bırakılması lazım.Türkiyenin en büyük takımlarından biri olsa da diğer takımlardan çok daha fazla konuşulduğu ve ilgilenildiği bir gerçek.Ama gördük ki Fenerbahçeli oyuncular maç içerisinde acemice hareketler de bulunuyorlar.Defans ve kaleci arasında ki uyumsuzluk had safhada.Forvette artık etkin bir isim olmadığı gerçeği ve Moussa Sow un elde ki tek alternatif olduğu ,Semih ' in nedense bir türlü düşünülmediği iyice anlaşıldı.

Bu takım şimdiye kadar ki gibi  aynı yaklaşım ile  devam edecekse mutlaka farklı formüller ve oyun planları denenmeli.Türkiye Liginin Dream Team ' i denebilecek bir kadrodan bundan çok daha iyisi her durumda çıkar.Alex gibi bir oyuncudan yoksun olsa bile.. Fenerbahçe ' nin yeri sekizincilik mi..?

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..