Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe nereye!

Fenerbahçe nereye!
 

http://www.spor3.com/haber.php?haber_id=345275


Fenerbahçe takımı her geçen gün daha gergin bir takım oluyor. Son maçlarda futbolcuların sergilediği agresif tavırlar yaklaşan Sevilla maçı öncesi taraftarları endişelendiriyor.

Galatasaray maçında çıkan kartlar futbolcuların ne kadar gergin bir dönemden geçtiklerini kanıtlar nitelikte. Özellikle Volkan Demirel’in gördüğü kartın hiçbir açıklaması olamaz.

Takım üzerindeki gergin hava bir an önce dağıtılmalı, futbolcular psikolojik olarak desteklenmeli ve tarihi maç öncesi oluşan gergin hava bir an önce dağıtılmalıdır. Ne olursa olsun avantajlı skorla sahaya çıkacak olan Fenerbahçe’dir Sevilla’da.

Yaşanan gerginlik muhtemelen ligde de etkileyecektir Fenerbahçe’yi. Volkan’a birkaç maç ceza gelmesi muhtemel ve diğer cezalılarla birlikte oluşabilecek sakatlıklar ve yeni kart cezalarının da gelebileceği düşünülürse; Fenerbahçe’yi ligde de zor günler bekliyor olacak…


Artur Ziko'nun takım üzerinde oluşan baskıyı bir an önce ortadan kaldırması gerekiyor, takımı bu günlere taşıyan hoca üst düzey müsabakalara futbolculuk yıllarından oldukça alışık. Şimdi sıra öğrencilerini bu tarz maçlara hazırlamak...

Gereksiz kartlar…

Fenerbahçeli futbolcular son dönemde birçok önemli maça çıktılar. Son Galatasaray maçına kadar futbolcular üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeyi başardılar. Fakat Fortis Kupası yarı final maçında psikolojik gerginlik kendisini gösterdi. Aşırı motive olan takım maçın ilk anlarından itibaren gergin davranışlar sergiledi.

Maçın hakemi verdiği kırmızı kartlarda son derece haklıydı. Fakat çıkardığı sarı gereksiz sarı kartlar ve hemen hemen futbolcuların her birbirine temas etmelerinde çaldığı düdükler maçı çığırından çıkarttı. Öyle ki Gakhan Gönül beraberlik golünü kaydederken Galatasaraylı futbolcular müdahale etmekten çekindiler. Sonuçta bir düzine Galatasaraylı futbolcunun arasından sıyrılıp golü atan Gökhan eğer hakem Cüneyt Çakır maçı katletmeden önce aynı şekilde gol atabilir miydi? Atması mümkün değil…

Psikolojik gerginlik

Fenerbahçe tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkma şansı yakaladı. Yakaladı ama rakip oldukça güçlü bir takım ve sahasında rakip tanımıyor. Ligin başında sergilediği kötü performans dönemi de son bulmuşa benziyor. Artık içerde dışarıda kazanıyorlar LaLiga’da. Deplasmana çok avantajlı bir skorla gitmeyeceklerini bilen futbolcuların üzerindeki gerginlik gözlerden kaçmadı Galatasaray maçı sırasında. Özellikle Volkan ve Lugano’nun gördüğü kartlar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir takımın futbolcularının yapacağı hareketler değil.

Belki hakem yanlış kararlar vermiş olabilir, rakip takım oyuncularının yoğun tahriki söz konusu olabilir, yine de milli takımlarda ve uluslar arası liglerde sürekli mücadele eden futbolcuların yapacağı hareketler değil bu hareketler. Fenerbahçe takımı deplasmana gidecek ve bu tarz durumlara hazırlıklı olmalı. Psikolojik olarak gergin olan futbolcular bir an önce kendini toparlamalı yoksa tur hayal olur Sevilla’da.

Galatasaray takımı kazanmak zorundaydı, bir çıkış arıyorlardı ve Fenerbahçe maçı onlar için çok önemliydi. Başkan Özhan Canaydın’a görevden ayrılmadan önce galibiyet hediye etmek istiyorlardı ve başardılar. Ancak hakemin yanlış kararları onları da olumsuz etkiledi. İyi bir maç olacağa benziyordu hâlbuki maçın ilk dakikaları, Lugano’ya gösterilen kırmızı kart ile maçın seyri değişti. İki takımda güzel futboldan uzaklaştı, taraftarlar futbol yerine başka bir şey izlemekle cezalandırıldı adeta.

Galatasaraylı futbolcuları kutlamak gerekir maç boyunca sakin kalmayı başardıkları için.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..