Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '18

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Niçin Sevilmez?

Fenerbahçe Niçin Sevilmez?
 

Bir ülkenin nefret edilen futbol takımı o ülkenin en BÜYÜĞÜ'dür.


Senelerdir yapıla gelen spor programlarında gerek rakip camiaların temsilcileri gerekse medya mensupları ve taraftarlar Fenerbahçe’nin Türkiye’de sevilmeyen bir kulüp olduğundan bahsedilerek bunu da her zaman o dönemdeki Fener Yönetimine bağlarlar.

Maalesef bugüne kadar hiçbir Fenerbahçeli yorumcunun, yöneticinin bu soruya cevap verdiğine şahit olmadım. Oysa bu oldukça komik bir gerekçedir. Çünkü senelerdir hangi yönetim Fenerbahçe’nin başında olursa olsun Fenerbahçe daima sevilmeyendir. Garip olan Fenerbahçeli yorumcuların, spor adamlarının ve yöneticilerin bu soruya cevap veremeyişleridir. Bu dahi Fenerbahçe’nin camia olarak bir entelijansiya sahip olmadığının göstergesidir.

Bu soruya cevap verilememesinin temelinin gerekçesinin sanki bu sorunun cevabının toplum tarafından bilinçaltı edilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Hâlbuki bu sorunun cevabının rakipler tarafından dile getirilmemesi oldukça doğaldır anormal olan Fener camiasının bu sorunun cevabını temellendiremeyişidir.

Bu sorunun cevabını vermek için Türkiye futbol tarihine bakmak yeterlidir. Ben yaşım gereği çok çok geriye gitmeyip bu işin miladı olarak 70’leri temel alayım. 1970 – 1980 arasında Anadolu’dan yükselen büyük değer olan Trabzonspor karşısında dimdik ayakta duran bir tek takım vardı; FENERBAHÇE. Trabzonluların içine serpilen antipati bu yıllarda başlamıştır. O tarihten itibaren devam ettiğimizde şampiyonluğa giden takım rakibin kim olduğuna baktığında karşısında bir tek takımı görmektedir. O da Fenerbahçe’den başkası değildir. Türkiye futbol tarihinde Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışından koptuğu çok az sezon vardır. İşte bu nedenle Galatasaray şampiyonluğa giderken rakip Fenerbahçe’dir, Beşiktaş şampiyonluğa giderken rakip Fenerbahçe’dir, Trabzonspor şampiyonluğa giderken rakip Fenerbahçe’dir, Bursaspor şampiyonluğa giderken rakip Fenerbahçe’dir. İşte Fenerbahçe’nin sevilmeyişinin altında yatan neden budur. Fenerbahçe’nin devamlı bu yarışın içinde olması ve hep şampiyonluğa oynayışı ve genellikle de ligde Fenerbahçe Beşiktaş, Fenerbahçe Galatasaray, Fenerbahçe Trabzonspor çekişmelerini izletmektedir.

Dolayısıyla şampiyonluğa giden takım kiminle yarıştığına bakmak için her kafayı çevirdiğinde yarıştığı takımın Fener olduğunu görmekten dolayı Fenerbahçe sevilmemekte ve bu nedenle şampiyonluktan kopan takımlar beyanatlarında hep Fenerbahçe ile yarışan takımın şampiyonluğunu desteklemektedirler. Teknik adam Biliç ustanında dediği gibi sadece Fenerbahçe’nin şampiyon olmaması için oynanılan bir lig kendisini geliştirememektedir. Yoksa dendiği gibi Fenerbahçe’nin sevilmemesinin Fenerbahçe yönetimleriyle alakası yoktur.

 

 
Toplam blog
: 13
: 1798
Kayıt tarihi
: 28.09.08
 
 

Bendeniz 28.03.1977 yılında İstanbul'da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul'da tamamladım. Li..