Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin Alex'i var. (BJK 2 FB 4)

Fenerbahçe'nin Alex'i var. (BJK 2 FB 4)
 

Haftanın en önemli maçı vardı bugün. 

Fenerbahçe Beşiktaş maç öncesinde Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor.Beşiktaş ise bir sezonu derbi galibiyeti ile kapatmak için sahadaydı. 

Maç başladığında Fenerbahçe hem hucumda hem defansta çok iyidi. Beşiktaş kendi kalesine attı ve 1-0 oldu. Beşiktaş ise hem hucumda hem defansta kötüydü. Sonra olan oldu. Fenerbahçe geriye çekildi. Fenerbahçe de’’ toplu savunmama’’ sıkıntısı var. Toplu savunma yapılmıyor Fenerbahçede. Rakip geliyor. Fenerbahçe kaçıyor. Beşiktaş golü buldu. Beraberliği sağlıyor. Yalnız, Ekrem ordan 50 şut çekse kaç tanesi girer ????.Onu da tartışmak gerek. 

İkinci yarıda Beşiktaş şansı arkasına aldı. Beşiktaş öne geçti. Fenerbahçe iyice gerildi. Fenerbahçe gol aramaya başladı ;ama tedirgindi sarı-lacivertli ekip. Ferarri Luganoya penaltı yaptı .Alex attı. Atış o atış. Fenerbahçe ‘’ beraberlik bana yakışmaz’’ dedi .( çok geç anladılar bunu. Fenerbahçe sahaya beraberlik için çıkmıştı). Sonra 10 dakikada işi bitirdi. 

Fenerbahçe’nin iki önemli eksiği var: Toplu savunma yapamıyor.İkincisi ise Fenerbahçe 4-2’den sonra Beşiktaş’ın üstüne gidip 5-2 , 6-2, 7-2 yapabilirdi ama gitmedi. Beşiktaş 4-2 yapsa , Fenerbahçenin üstüne giderdi.Affetmezdi. 

Futbolcular açısından baktığımızda ise Beşiktaşın portekizlileri yoktu sahada.Guti , querasma , nobre, almedia nerde bunlar??? / 

Fenerbahçe açısından yazacak daha çok şey var.Fenerbahçede Lugano ve Yobo formdaydı gene.Dia süperdi. Yapması gerekeni yapıyordu . İyi paslar atıyordu. Ama ilk yarıda çok bencildi.Emre idare etti.Selçuk, Beşiktaş defansını karıştırdı. Alex ‘i değerlendirken Alex ve derbiler olarak 2’ye ayırmak gerek. Alex’in derbilerde 20 küsür golü var. Gene bugün canı istediğinde neler yapabileceğini gösterdi. Efsane Alex de Souza. 

Son yıllarda Fenerbahçe Beşiktaş’a karşı üstün. Son 11 yıldır aldığı galibiyetlerle( 7 tanesi İnönüde, 4 tanesi kadıköy) , Fenerbahçe ezeli rekabette 3 galibiyet öne geçti.İnönü’de 8 maçın 6 tanesini Fenerbahçe kazanmış.Yıldırım Demirören neden Beşiktaşta kalıyor???. Beşiktaş onun döneminde 1 defa şampiyon olmuş .O da Fenerin ve Gs’nin olmadığı bir ligde ... Aykut kocaman ise inatlarından vazgeçti ve Daum’un sistemine döndü. Daumdan başkası yalan. 

Bunu gördük.Schuster çok sıradan bir antranör. Beşiktaşın bütün yıldızlarını toplayın 1 tane Alex etmez. İnönü yıkılıyor. Seneye Beşiktaş şampiyon olabilir ama o da kurtarmaz Demiröreni. 

Hakem çok kötü performans sağladı. Federasyonun ders alması gerek. 

Bu hakemlerle derbi maçı yönetilmez. 

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..