Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '11

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe'nin başarılı kriz yönetimi

Fenerbahçe'nin başarılı kriz yönetimi
 

Yeni Malatyaspor yenilgisi Fenerbahçe’nin inebileceği en son dip çizgiydi. Aslına bakılırsa büyük bir kriz yaratması bekleniyordu. Hatta Aykut Kocaman’ın görevine son verilerek yeni bir teknik adamla bambaşka bir serüvenin başlatılmasıyla ilgili senaryolar da kimilerinin kafasında planlanmıştı. Zaten bir takım futbolcular da teknik adamı eleştiriyordu.

Ancak öyle olmadı.

13 yıllık başkanlık deneyimi Aziz Yıldırım’a Fenerbahçe’yi nasıl krizden çıkaracağının bilgisini kazandırmış olmalıydı. İşe teknik yönetimini göndererek devam etmenin bir takıma çok şey kazandırmayacağını başkan çok iyi öğrenmişti; son yıllarda hiçbir teknik direktörü sene dolmadan göndermiyordu. Hatta Aziz Yıldırım kriz bölgesine bile gitmedi bir süre. Bu nedenle de eleştirildi.

Antalya kampının ilk gününden itibaren basınla yakın ilişkiler kuruldu. Her gün bir kişi çıkıp açıklamalarda bulundu. Ortada kafa karıştıran sorulara cevap verdi. En önemlisi de Aykut Kocaman-Alex ikilisinin görüşmeleriydi. Alex’in internet sitesi aracılığıyla verdiği mesaj da Fenerbahçe yönetimini tarafından çok iyi idare edildi ve bu hafta içinde atılan imza ile sona erdi.

Fenerbahçe’nin basın ile yakın teması süreç içinde devam etti. Dün Gökhan Gönül’ün söyleşisi bu bakımdan anlamlıdır.

Dikkat edilirse Fenerbahçe bir bütün halinde sanki tek bir ağızdan konuşuyormuş gibi takımın genel havasının ne kadar iyi olduğunu anlatıyor.

Bu bakımdan Almeida’nın söylediklerinden farklı bir durum da yaratıyor.

Bu işler böyledir. Bir takımın nefes alış verişi, yediği içtiği, düşündüğü, yaptığı aynı olursa o zaman başarı gelir.

Fenerbahçe taraftarının da bu sürecin içine pozitif katkı yaparak dâhil olması eksik olan unsurun tamamlanması bakımından çok önemlidir.

Fenerbahçe’nin şu an lig şampiyonluğu dışında bir meselesi, derdi yok. Fenerbahçe’nin aklını başka yerlere çekecek tartışması da bulunmuyor. Bu durumda futbolcuların önlerinde görünen parkuru en iyi şekilde koşmalarından başka bir şey beklenmiyor.

Futbol olarak da bir çizgi yakalanmış görünüyor. Kayserispor engeli bu çizginin biraz da düzleşmesine yardımcı olacaktır.

Fenerbahçe krizi iyi yönetti ve en azından sene sonuna kadar zaman kazanmış oldu. Elbette rakiplerini de buna yardımcı oldu.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..