Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '18

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin Başına Türk Teknik Direktör Getirin

Fenerbahçe'nin Başına Türk Teknik Direktör Getirin
 

Ali Koç yeni hoca olarak Kemal Özdeş'i seçerse Türk futboluna büyük iyiliği dokunur.


Ben sağlam, sağlıklı bir Galatasaraylıyım ama… Türk futbolunun iyiliği ve ligimizin kalitesi söz konusuysa; hangi takım olursa olsun, başına Türk teknik direktör getirilmesinden yanayım.

Takımlarımıza, liglerimize hangi düzeyden, hangi açıdan bakılırsa bakılsın; yerli hocaların başarı konusunda yabancılara karşı ezici üstünlüğü görülecektir. Ligimizdeki 18 takımdan 17’sini yerli antrenörlerin çalıştırması; bu tespitin bir başka açıdan tescillenmesidir.

Fenerbahçe’nin başına getirilebilecek, o büyüklüğü kaldırabilecek, o gücü temsil edebilecek en iyi, en başarılı, en istikrarlı, en popüler ilk 15 teknik direktörümüzü sırayla gözden geçirelim şimdi isterseniz:

Fatih Terim: Ne o Fenerbahçe’de çalışır ne Fenerbahçe Fatih Terim’i takımın başına getirir.

Mustafa Denizli: Türkiye’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaşı şampiyon yapmış tek kişi. Yerli hocalar arasında Fenrebahçe için en uygun isim… Ancak, 3 haftadır Kasımpaşaspor’u çalıştırıyor olması, dezavantaji. Bu sorun çözülürse, Fenerbahçe’yi en hızlı iyileştirecek futbol adamıdır kendisi.

Şenol Güneş: Taaa Trabzonspor’un başında olduğu ilk dönemden bugüne Fenerbahçe’yle yaşadığı gerilim, onu anında yarışın dışına itiyor. Ayrıca ne o Beşiktaş’ı bırakır ne Beşiktaş onu.

Ersun Yanal: Aziz Yıldırım döneminde yediği ambargo, aynı sertlikte devam ettiriliyor. Oysa Fenerbahçe’yi hızla eski günlerine döndürebilir. Taraftarın onu istemesi ve ligi nisan ayında bitirip takımını şampiyon yapması onu çok avantajlı kılsa da… Yediği ambargoyu kırması çok zor.

Aykut Kocaman: Son olaylar yüzünden takıma dönemez. Cocu’dan çok daha başarılı olsa da…

Yılmaz Vural: Bu gidişle, üste milyon dolarlar verse, çalıştırmayacaklar ona Fenerbahçe’yi. Türkiye’nin en iyi 5 hocasından biri olması da kurtarmıyor durumu. Bu saatten sonra imaj problemini çözmesi çok zor. Sonsuza dek eremeyecek muradına herhalde…

Hamza Hamzaoğlu: Galatasaray’ı şampiyon yapmış olsa da; zamanında Galatasaraylı olduğu için Fenerbahçe’ye gelmeyi reddetmesi ve takım çalıştırmaktaki istikrarsızlığı şansını sıfırlıyor.

Hikmet Karaman: Ne lobisi ne medyası var. Fenerbahçe’nin başında başarı şansı yüksek ama… Onun başarı şansını ancak nitelikli futbol aklına sahip olanlar görebilir.

Kemal Özdeş: Mustafa Denizli’nin gençlik yıllarını hatırlatan, hep hücumu düşünen, sadece ve sadece pozitif futbol oynatmanın derdine düşmüş bu adam… Futbolun çok bilmişleri tarafından önü kesilmezse; Fenerbahçe’yle DNA uyuşması sağlandığında, birkaç yıl içinde futbolumuzun en büyük teknik adamlarından birine dönüşebilir. Ona bu yolda biraz futbol, biraz da hayat şansı dilerim.

Ertuğrul Sağlam: Bursaspor’u şampiyon yapmış olsa da, Fenerbahçe’nin başına geçemez.

Rıza Çalımbay: Fenerbahçe’nin başına geçme ihtimali sıfır!

Samet Aybaba: Geçmişi yüzünden bundan sonra büyükler arasında sadece Beşiktaş’ı çalıştırabilir. Yoksa on numara futbol adamıdır. Kimseden de eksiği bulunmaz.

İsmail Kartal: Hem Ersun Yanal hem Aykut Kocaman’a yardımcılık yaptı. Bir sezon da kendisi çalıştırdı Fenerbahçe’yi. Geçiş dönemini atlatmak için sezon sonuna dek takım ona emanet edilebilir.

Tamer Tuna: Göztepe’den sonra Sivas’ta da başarılı olsaydı, adı sayılanlardan biri olabilirdi.

Okan Buruk: Son 4 maçta üst üste Fenerbahçe’yi yenmiş olsa da… Geçen yıl Akhisarspor’u kupa şampiyonu yapmış olsa da… Bu yılki başarısızlığı ve Galatasaraylılığı en büyük engelleri…

Ve sonuç olarak şunu söyleyebilirim size: Eğer Fenerbahçe’yi bizden biri çalıştıracaksa…

Kemal Özdeş, Türk futbolunun geleceğine yapılmış en büyük yatırım olur.

Mustafa Denizli, hastayı en hızlı şekilde ayağa kaldıracak hekimdir. Geçmişte yaşattığı şampiyonluksa, en büyük avantajıdır. Gönül rahatlığıyla gemiye kaptan olarak atanabilir.

Ersun Yanal: Bir futbol mucizesi olur da takımın başına geçirilirse, bu yıl değil ama, gelecek yıl kesin şampiyon yapar Fenerbahçe’yi. Üstelik Taraftarı olduğum takımın hocası Fatih Terim’e rağmen…

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..