Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin Beşiktaş zaafı

Fenerbahçe'nin Beşiktaş zaafı
 

Yürüyerek puan kazanma becerisini gösterebilen iki takımın mücadelesi, İnönü'de Beşiktaş'ın orta alandaki baskılı oyunuyla başladı. Bobo ve Serdar'la gol bulma çabası Serdar'ın alışılmış isabetsiz vuruşlarıyla son buldu.

Fenerbahçe, daha çok rakibinin üstüne gelmesini bekleyip, yoğun hazırlık paslarıyla tempoyu düşürmeyi tercih ediyor. Beşiktaş'ın sağ kanadında ve ceza yayına inen koridorda tehlikeli ataklar geliştiriyor. Beşiktaş'ın özellikle orta alanda pres yapma düşüncesiyle, stoperleriyle orta alan oyuncuları arasında boş alan bırakıyor. Emre, Mehmet ve Alex'in o koridoru geçerek ceza yayında Rüştü ile karşı karşıya gelmeleri içten bile değil. Kazım'ın Ferrari'nin presiyle ileride etkisiz kalması, takımın ofans etkinliğini iyiden iyiye zayıflatıyor.

Hakem Fırat Aydınus; Kazım'ın ileri uçta maruz kaldığı faul pozisyonlarını es geçiyor, ayrıca Gökhan'ın ve yine Kazım'ın ceza sahasında düşürülmesini de görmezden geldi.

Beşiktaş; ikinci yarı rakibinin üzerinde daha fazla baskı kurmaya başladı. İleride daha fazla adamla pozisyon geliştirme çabaları, Fenerbahçe'nin bir anlık kademe hatasıyla amacına ulaştı ve Fink'in, İbrahim'in pasına gelişine güzel vuruşuyla 1-0 öne geçti. Fenerbahçe daha golün şokunu üzerinden atamamıştı ki, Lugano'nun Bobo'yu marke edememesi sonucu fark 2'e çıktı.

Daum, takımı 2-0 geriye düştükten sonra, oyuna daha fazla forvetsiz devam edemeyeceğini anladı ve Semih'i dahil etti. Ancak etkisiz Kazım'ı, yürüyen Kazım'ı yine sahada tuttu ve oynayan Mehmet'i çıkarmayı tercih etti. Yaptığı değişikliklerde neyi göz önünde bulundurduğunu anlamak mümkün değil. Takım, her tatilden sonra yaptığı gibi fazla dinlenmiş bir görüntü sergiliyor, ileriye top çkarmakta güçlük çekiyor. Yürüyor, yan pas yapıyor, bekliyor. Beşiktaş'ın bıraktığı boş alanları değerlendirmekte bile ağır kalıyor. Bu oyun anlayışı ile ve 2-0 gerideyken buradan farklı bir sonuç çıkması mümkün değil. Fenerbahçe henüz 70. dakika olmasına rağmen 3 puanı burada bıraktı.

Daum, Kazım'ı oyundan almadı, Kazım kendini zorla çıkarttı. Bulduğu gollerle havaya giren Beşiktaş, gol ofsayt da olsa hem farkı 3'e çıkardı hem de 12 maçta sadece 7 gol yiyen rakibi karşısında farka gitti. Bu arada kendi gol atma sıkıntısını da gidermiş oldu.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..