Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin iki yüzü- Takım stratejisi

Guimares ile oynanan hazırlık maçında yine önceki hazırlık karşılaşmalarında olduğu gibi iki farklı yarıda farklı 11’lerle mücadele eden Fenerbahçe’de Vitor Pereira farklı takımlar deniyor..
 
İlk yarıdaki 11’de Kalede Volkan , H.Ali – Alves – Kjaer – G.Gönül defans dörtlüsünün önünde Souza ve Diego orta göbekte olmak üzere iki kanadı değişmeli kullanan Nani ve Alper ile 4’lü orta sahayı kullanırken, ileri ikilide Sow ve Fernandao’ya görev verdi.
 
İkinci yarının son 15-20 dakikasına kadar ileri ikiliyi bozmayan Pereira, 90 dakika boyunca sahada bıraktığı tek oyuncu Sow’u kesinlikle ilk 11’in vazgeçilmezi olarak düşünüyor. Güzel oyununu bir tanesi jeneriklik bir röveşata golü olmak üzere, iki müthiş golle süsleyen Sow, alkışı hak ediyor.
 
Sow’un güzel oyunu sadece ileri ikilinin vazgeçilmezi olma konusunda değil, geçen senelerden alışık olduğumuz “tek forvetli” yapıda da kendisine yer verilebilecek olmasından ileri geliyor. Maçın son 15 dakikasında Fernandao’nun yerini Hakan Cinemre’ye bırakmasından sonra, Sow ileride tek forvet olarak maçı tamamladı. Robin Van Persie’nin takıma gelmesiyle dengeler nasıl değişir bilinmez ama şuan itibariyle Sow tek forvet olarak çok iyi işler yapacak.
 
Orta sahanın kanatlarındaki Nani ve Alper, ikinci yarıda yerlerini Krasiç ve Stoch’a bırakırken, Nani’nin basit ama etkili oyunu, çok kolay adam eksiltmesi, tek paslar ile adeta ders verircesine hem kendisini hem de takım arkadaşlarını pozisyona sokması tribünlerden çok alkış almasını sağladı. Stoch, Krasiç’e göre daha iyi görünürken, Krasiç’in ne zaman hazır olacağını sanırım tribünler kadar Pereira’da merak ediyor. Alper, geçen yılın iyilerinden olarak bu yıl da takımda kendine yer bulacaktır.
 
Diego bugün sahanın en çok koşanı, defans ve ileri uç arasında hem topu taşıyan, hem oyun kuran ve yönlendiren olarak en çalışkanı oldu. Souza daha çok defansa dönük orta saha oyunuyla Diego ile iyi anlaştı. Ancak, oyunun 90 dakikası boyunca orta alanda, özellikle göbekte kaybedilen her top Fenerbahçe defansı için zor anlar yaşattı denilebilir. Özellikle ikinci yarı Diego’nun yerine oyuna giren Holmen, tam bir hayal kırıklığı idi. Sahanın tartışmasız en kötüsü olan Holmen, Souza ile iyi bir ikili oluşturamadı. Tabi bu arada ikinci yarı orta saha kanatlarının da değişmiş olması ve orta alana ne kadar destek oldukları da tartışılır. Maçın son 15 dakikasında Fernandao’nun yerine giren Hakan Cinemre, orta alanda, defans ile orta saha arasında bir köprü olarak orta alanı 5’ledi. Bu dakikalarda maç 4-5-1 düzenine dönüştü. Souza’nın yerine giren Uygar ise, sürpriz forvet olarak Sow’a içeriden destek verdi. Yani top rakipteyken 4-5-1, hücuma geçerken 4-4-2’ye dönüşen bir maç izledik. Bu arada Uygar’a mutlaka ayrı bir başlık açmak lazım. Genç yetenek Uygar, topla buluştuğu ilk pozisyonda daha uygun pozisyonda sağında ve solunda iki arkadaşı varken, topu kendi kullanmayı tercih etti ve direkte patlayan top golle sonuçlanmadı. Özgüven olarak kendini hazır hissetmesi çok güzel, ayrıca oyunda kaldığı süre içerisinde bitip tükenmeyen enerjisi ve baskılı oyunu ile formayı hak etmek için çok çalıştığını belli etti. Biraz daha tecrübelenmesi ile birlikte, eski Fenerbahçe’li Tuncay gibi takımı ateşleyecek, tribünleri hareketlendirecek bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini görebiliriz.
 
Defans dörtlüsünde ilk yarıdaki H.Ali’yi görev adamı olarak düşünebiliriz. İkinci yarıda yerini bıraktığı Caner bildiğimiz Caner. Sow’un ikinci, takımın 3. Golündeki muz ortası enfesti. Sağ bekteki Gökhan iyiydi. Yerini bıraktığı Şener’de takıma uyum sağlayıp etkili bindirmeler yaptığını gördük. Pereira, defansın kanatlarını belirlerken tercih noktasında en az forveti şekillendirirken yaptığı gibi zorlanabilir. Keşke aynı şeyi defansın göbeği için de söyleyebilseydik. Çünkü Kadlec ve BA ikilisi maalesef Alves ve Kjaer’e sakat ve cezalı olmadıktan sonra forma bulma şansları oldukça düşük.
 
Son olarak kaleci Fabiano’nun Volkan’ın yedeği olma yolunda bugün de yol aldığını söyleyebiliriz. Hatalı bir gol, takıma güven vermeyen bir duruş, topu oyuna sokmadaki etkisizlik, elinde tutmada geciktiği bir top ile olumsuz bir görüntü çizdi.
 
Toplam blog
: 23
: 6967
Kayıt tarihi
: 05.05.13
 
 

Eski Bankaci, Sistem Analist, Proje Yöneticisi ve Scrum Master ..