Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin kaybı sadece puan değil (Fenerbahçe 0-0 Trabzonspor)

Fenerbahçe'nin kaybı sadece puan değil (Fenerbahçe 0-0 Trabzonspor)
 

Fenerbahçe; ligin 5. haftasında Trabzonspor ile 0-0 berabere kalarak, Süper Ligde evinde oynadığı 46. maçı da kaybetmedi(!) Belki de kaybetmediği tek şey bu istatistik oldu.

Fenerbahçe; zaman kaybetmeye, güven kaybetmeye ve puan kaybetmeye devam ediyor. Son zamanlarda alınan skorları bir tarafa bırakacak olursak; en vahim olanı, takım içi özgüvenin bir türlü sağlanamaması ve bu sebeple takımın karakterli bir oyun kurgusu sergileyememesi.

Aykut Kocaman; Fenerbahçe camiasından ve taraftardan zaman ve sabır istiyor. Zaman; umut edilebilecek, ufacık da olsa ışık veren bir durum için talep edilebilir. Ne olacak, 1-2 ay içersinde bu takıma sihirli bir değnek mi dokunacak?

Kaliteli bir kadro yapısına sahip Fenerbahçe, takım olmaktan çok uzak. Futbolcular birbirlerini tanımıyor, yardımlaşmıyor, top istemiyor, boşa kaçmıyor, pres yapmıyor. Topu alan oyuncu, pas atacak arkadaş bulmakta güçlük çekiyor. Taç atışında dahi topa yaklaşan ya da boş alana kaçıp top isteyen yok.

Maç boyunca yapılan; sadece, hava hakimiyeti ve tek forvet oynama yeteneği çok düşük olan Sow'a şişirilen toplar, yan paslar. Topla birlikte adam geçen, boşa adam kaçıran yok. Ne yürüyen Alex kadar ayağı yere basan oyuncu görebiliyoruz, ne de Recep Niyaz kadar isteklisini. Meireles bile gelir gelmez ortama uydu, top kaybı konusunda Selçuk Şahin'i aratmıyor.

Sayın Kocaman'a, maçları locadan ya da en azından yüksek bir yerden izlemesini tavsiye ediyorum. En azından bu seviyeden oyuncularının saha içi dağılımındaki aksaklıkları daha net görür. Topsuz alanda kim ne yapıyor, rakibin alanını daraltmak konusunda nasıl bir girişimde bulunuyor. Sanırım bunları yerin yarım metre altındaki kulübeden görmek zor. Aksi takdirde kör olmak gerekir.

Fenerbahçe açısından bu akşam; rakibe verilen 5-6 net pozisyon, çok sayıda top kaybı ve ileriye yönelik kesinlikle güven vermeyen bir oyun dışında pek fazla söylenecek bir şey yok.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..