Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin kurtuluşu Volkan'ın elleri arasında...

Fenerbahçe'nin kurtuluşu Volkan'ın elleri arasında...
 

Bir takımın kahramanı kalecisi... Üstelik bu tek maç için de geçerli değil. Neredeyse sürekli tekrarlanan bir kabus gibi. Düşünün o takıma gönül vermiş taraftarını...

Fenerbahçe'nin özeti bu oldu.

"Volkan Fenerbahçe'nin kalecisi değil mi, o da görevini yapmayacak mı?"

Yerinde bir sorudur. Girişte yazdığım cümlelerin beraberinde hep karşı argüman olarak bunu kullanmışımdır. Bir takımın forveti gol atacaksa; kalecisi de kurtaracak. Görevi bu. Ancak bir takımın hep tek tarafı çalışıyorsa o zaman bir sorun var demektir.

Fenerbahçe'nin aksayan bütün yönlerini teker teker masaya yatırdık, konuştuk. Elbette bu yanlışlar sezon başından itibaren gelen, sezon ortasında da devam eden bir yönetim sorunudur aynı zamanda. Fenerbahçe yönetimi böyle olmasına karar verdi, devam etmesine de izin veriyor. Yoksa bizim bildiğimiz Aziz Yıldırım soyunma odasına inip duruma bir şekilde müdahale ederdi.

Fenerbahçe bu sistemle topu ileri götüremiyor. Götürüyor, Güiza eziyor. Aragones izliyor. Fenerbahçe taraftarı sıkıntıdan tırnaklarını yiyor.

Dün taraftar baskısından çekinen Aragones, Güiza'yı 90 dakika oyunda tuttu. Yoksa Güiza'ya büyük bir tepki de gelebilirdi. Ancak bu tepkiyi olsa olsa bir hafta tutabilirsiniz. Bir hafta sonra yine burada oynamayacak mısınız?

Fenerbahçe'nin eline büyük bir şans geçmişti. Hatta sezon ortasında olası bir senaryo nasıl gelişebilir diye bir çalışma da yaptım ama onu son anda yayınlamaktan vazgeçtim; iyi ki yazmamışım...

Fenerbahçe Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarını kazanmış olsaydı; bugün liderdi. Üstelik Fenerbahçe'nin önündeki iki maçı da dişine göre İ.Büyükşehir ve Hacettepe ile olacaktı. Sonra da Ankara'da Gençlerbiriliği maçına çıkacaktı.

Fenerbahçe senelerdir yaptığı gibi bu şansını da elinin tersiyle itti attı. Aragnones sezonun ilk yarısının tekrar edeceğini umuyor olabilir. Sonrada açılıp, kalan maçları kazanıp ligi şampiyon bitirmek. Ligin son maçının Trabzonsporla olacağını düşünürsek bunun gerilim düzeyinin ne kadar yüksek olacağını tahmin etmek çok zor olmasa gerek.

Diyeceksiniz ki; sen hala şampiyonluktan mı söz ediyorsun? Çok doğru.

Uzay Gökerman

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..