Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin orta alan acziyeti (Karabükspor 2-1 Fenerbahçe)

Fenerbahçe'nin orta alan acziyeti (Karabükspor 2-1 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe, ligin 16. haftasında hiçbir varlık gösteremediği Karabükspor deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Karabükspor: Waterman, Uğur, Yiğit, Mabiala, İshak, Sow, Furkan, Ahmet İlhan, Hamroun, İlhan, Akpala

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal (Mehmet Topuz), Alper (Webo), Cristian, Kuyt, Sow, Emenike

Fenerbahçe'nin orta alanı; sezon başından bu yana en çok problem yaşadığı, oyuncu sayısı olarak en kalabalık ancak en verimsiz olan bölgeyi oluşturuyor. 

Bu bölgede tam 9 oyuncuya sahip; Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Alper, Meireles, Cristian, Holmen, Salih, Selçuk ve Emre. Ancak; Emre'nin sık sık sakatlanması, Meireles'in gördüğü anlamsız kırmızı kartlar, Cristian ve Selçuk'un halen neden bu kulüpte olduğunun çözülememesi, Ersun Yanal'ın, Mehmet Topuz, Salih ve Holmen'den ise yeterince yararlanmaması, takımın birinci ve üçüncü bölgede sağlıklı bir bağ kurmasına engel teşkil ediyor.

Ersun Hoca; her fırsatta takımın göze hoş gelen hücum futbolunu sergileyeceğini ifade etti. Oyuncu değişikliklerinde dahi ofans hattını dörtleyerek, bu şekliyle hayata geçirdi. Ancak ofans hattı için orta alanda alınan bu risk, kazanılan maçlarda bile göze çarptı.

Son dakika golleriyle gelen puanlar, alınan bu riski haklı çıkardı. Ta ki bu akşam kaybedilen maça kadar.

Karabükspor; rakibi kendi yarı sahasında karşılayan, boş alanlar bulunca hızla kontra atağa kalkabilen oyunculara sahip. Bu özelliğini Cristian'lı pasif bir orta alana sahip Fenerbahçe karşısında iyi kullandı. Cristian'ın orta alanda kaptırdığı topu, defans hattının da uykuda olduğu bir anda Akpala ile gole çevirmeyi başardılar.

Fenerbahçe; hiçbir varlık gösteremediği maçta, kalesinde gördüğü gol sonrasında biraz kıpırdanma yaşadı. Emenike'nin attığı iki golden biri hakemin ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Devre 1-1 tamamlandı.

Fenerbahçe'nin ikinci yarıda bulduğu tek pozisyonda Emenike yine bencilliğini ortaya koyarak, müsait durumdaki arkadaşlarına pas vermektense, tribünlere şut atmayı tercih etti. Bir diğer önemli atak ise hakemin orta alandaki faulü, avantaja bırakmaması nedeniyle başlamadan bitti.

Ersun Yanal'ın ofans hattını Alper'i oyundan alarak dörtleme düşüncesiyle birlikte Karabükspor'un ciddi atakları da beraberinde geldi. Zaten Cristian'ın varlığı orta alanda bir kişi eksik oynanmasına neden oluyorken, Alper'in çıkışı, ev sahibi ekibin arayıp da bulamadığı rahatlığı getirdi.

Karabükspor'un ataklarının bir çoğu defans hattının gayreti ile atlatılsa da bu ataklardan birinde, Caner'in ceza alanı içerisinde, topa açık olan kolu ile müdehalesi sonucu ev sahibi ekip, kazandığı penaltı ile 2-1 öne geçti.

Bu dakikadan sonra orta alanı olmayan Fenerbahçe'nin yaptığı tek şey; topu geriden bilinçsizce ileriye şişirmek oldu. Ersun Hoca; her atılan topun duvara çarparcasına hem de kalemize atak olarak geri dönüşünü izlemekle yetindi. Volkan'ın ve defans oyuncularının çabası, ciddi bir farkın oluşmasına engel oldu.

Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi, yenilmesi bir yana, bu kadar isteksiz, bu kadar dağınık oyunu, şampiyonluk mücadelesi veren bir takıma asla yakışmadı.

Devre arasında transfer yapılmayacağını ifade eden yönetim ve Ersun Hoca; umarım bu demeçlerinde ciddi değillerdir. Çünkü bu takımın bu orta alan anlayışıyla çok fazla kırılgan olduğu aşikar. 7-8 puanlık avantaja bu kadar güvenip de sezonun ikinci yarısını riske atmak hiç de akıl karı olmaz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..