Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '12

     
    Kategori
    Spor
     

    Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi kurası

    Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi kurası
     

    Fenerbahçe'nin 2. ön elemedeki rakibi belli oldu.


    Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig 'i ikinci sırada bitirenFenerbahçe 'nin, Şampiyonlar Ligi 'nde gruplara kalabilmek için 2 ön eleme turu geçmesi gerekiyor. İlk turda elenmesi halinde, Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. 3. ön eleme turunda ilk maçlar 31 Temmuz-1 Ağustos, rövanşlar ise 7-8 Ağustos tarihlerinde oynanacak.Fenerbahçe ilk maçı kendi sahasında oynayacak.

    10 YIL ÖNCE KURULDU

    Romanya futbolunun en genç kulüplerinden birisi olan FC Vaslui sadece 10 yıl önce kurulmuş bir ekip. Forma renkleri ise sarı-yeşil. Takımı Romanyalı 41 yaşındaki genç teknik direktör Marius Şumudica çalıştırıyor. Vaslui 2011-2012 sezonunu şampiyon CFR Cluj'ün 1 puan gerisinde 2. sırada tamamladı. Sarı-yeşilli ekibin forvet hattındaki 31 yaşındaki tecrübeli golcü Wesley bulunuyor. Wesley geçtiğimiz sezon 27 golle en yakın rakibine 8 gol fark atarak Romanya Ligi gol kralı oldu.

     

    TURU GEÇERSE KİMLE KARŞILAŞACAK?

    Fenerbahçe bu turu geçmesi durumunda seri başı olması için biraz şansa ihtiyacı var. Fenerbahçe puan olarak Braga ve Spartak Moskova takımlarının gerisinde bulunuyor. Dinamo Kiev, Panathinaikos ve Kopenhag takımlarından bir tanesinin elenmesi durumunda Fenerbahçe seri başı olabilecek. Seri başı olamazsa Fenerbahçe Portekiz'in Braga, Ukrayna'nın Dinamo Kiev,Yunanistan'ın Panathinaikos Danimarka'nın Kopenhag ve eski oyuncusu Emenike'nin forma giydiği Spartak Moskova takımlarından biriyle karşılaşacak.

    Fenerbahçe seri başı olursa Fenerbahçe 'nin rakipleri arasında Almanya'nın Mönchengladbach, İspanya'nın Malaga, Fransa'nın Lille, İtalya'nın Udinese takımlarının yanı sıra Dinamo Kiev, Panathinaikos ve Kopenhag takımlarından birini eleyen takım yer alacak. Bu takım Motherwell, Club Brugge ya da Feyenoord olabilir.
     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 629
    Kayıt tarihi
    : 20.07.12
     
     

    1997 yılı İstanbul doğumluyum. Lise öğrencisiyim. Blogumda Güncel konulara değineceğim. ..