Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '15

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe nin şampiyonluktaki tek rakibi.

Fenerbahçe nin şampiyonluktaki tek rakibi.
 

Fenerbahçe son 4 haftada 7 puan kaybettiği maçlardan sonra çıktığı hayati derbide Galatasaray ı 1-0 mağlup ederek yeniden iddialı konuma geldi.

Trabzonspor maçından önce başlayan  hakem eyyamcılığı son Galatasaray maçında da devam etti. Akhisar Belediyespor maçında Özgür Yankaya   ne kadar Fenerbahçenin puan kaybına düdük çaldıysa  dün de Cüneyt Çakır maçı ne şiş yansın ne kebab mantığıyla  yönetmeye çalıştı. Maçın 81. dakikasına kadar bunu götürdü. Ancak Kuyt un attığı golde Cüneyt Çakırın yapabileceği bir şey yoktu artık.

Ligin 2. devresine ilk devrede  bitirdiği yerden hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe  ilk önce Trabzonspor maçında durduruldu. Her ne kadar bu maçta oldukça fazla pozisyon harcayan biraz şanssızlık biraz beceriksizlikle tarihi farkı  kaçıran oyuncular olsa da son dakikalardaki pozisyonda penaltı çalamayan hakem maçın berabere bitmesine  ikinci büyük nedendi. Bu pozisyon maçın sonlarında değilde ilk yarıda olsa rahatça penaltı çalabilecek olan hakem son dakika gerginliği yaratmamak için Fenerbahçe aleyhine bir kararı rahatça almıştı.

 Daha sonraki haftalarda MHK  nın hakem atamalarını dikkatle takip ettik. Her ne kadar hakemler yönlendirilse de Fenerbahçenin oyuncu kalitesi  ve oyun üstünlüğü ile hakme hataları ve yanlı kararları ile sonuca etki etmez diye düşünüyorduk. Ancak futbolda bazen öyle maçlar olabilirki maç boyunca tek kale oynarsınız ama maçı mağlup bitirebilirsiniz. Futbol şansı yanınızda olmadığı gibi hakem de gerek kartları ile gerek kestiği pozisyonlar ile gerekse kararları ile  skora  etki etmiyormuş gibi görünerek   maçı bir taraftan alıp diğerine verebilir.

 İşte Akhisar Belediyespor maçı böyle bir maç oldu. Her ne kadar Akhisarsporlu oyuncuların ve teknik direktörün  cesur oyunlarını takdir etsek e, sadece oyun oynama amaçları için teşekkür etsek te, eğer  hakem Özgür Yankaya  objektif ve tarafsız maç yönetebilseydi Fenerbahçeye direnebilmesi mümkün değildi.

Böylece üç maçta 7 puan kaybeden Fenerbahçe Şampiyonluk yarışında geride kalmış evinde oynayacağı  önemli derbideki puan kaybı ile işini biraz daha zora sokmuş olacaktı. Bu maç için hazırlanan plan beraberlik üzerine idi. Oysa ki MHK  nın beraberlikler hakemi Yunus Yıldırımı bu maça verilebilirdi. Ancak Uluslararası hakemimizin bu maçta yapacağı her türülü hata veya taraflı yönetime kılıf bulmak Yunus Yıldırıma göre çok daha kolaydı. Böylece MHK  Cüneyt Çakır  piyonunu sahaya sürdü. Her defasında hakemlerinin çok iyi olduğunu söyleyen onlara güvenen MHK  nın elinde  böyle maçlar için sadece Cüneyt Çakırın olması yıllardır hiç bir şey yapmadıklarının bir kanıtıdır aslında. 

Cüney Çakır gerek Gökhan Gönüle yapılan faul ve penaltıyı gerek Emenikeye yapılan harekete kırmızı kart çıkarmıyarak ( ki böyle pozisyonlarda kendisinin çok cezur olduğunu biliyoruz) maçın berabere bitmesi için elinden geleni yaptı. AmaKuyt un golü  sadece Muslera yı değil Cüneyt Çakırı yönlendirenleri de bir anlamda çaresiz bıraktı.

Fenerbahçe ile  3 Temmuzdan bu güne  uğraşanların  mücadelesi  bitmemiş gibi görünüyor. Hemen her hafta yeni bir haber  hemen her maçta yeni bir Fenerbahçeyı yıkma  veya karıştırma komplosu izliyoruz. Ancak hepsinden de küçük yaralar alsa da yine  başarıyla ve dahada güçlenerek çıkan bir Fenerbahçe olduğunu görüyoruz. 

Akhisar  Belediye maçında cezalı olan Volkan Demirel in soyunma odasında  arkadaşlarını Atamayana Atarlar diyerek eleştirdiği ve arkadaşlarından bu nedenle tepki aldığı haberleri ile başlık atan ve Volkana Şok tepki başlığı ile hem reyting yapmaya çalışan hem  oyuncular arasındaki arkadaşlığı  hemde taraftarlar ile oyuncular arasına  nifak tohumları ekmek isteyen basını görmezden mi  geleceğiz. Volkan Demirelin cezalı olması nedeniyle akredite olamayacağını ve soyunma odasına giremiyeceğinin ortaya çıkmayacağınımı sanıyorlar. Bu ve benzeri kumpas haberlerini bir yerlerden hatırlıyoruz.

 Süper Ligde son 11 haftaya girilirken Fenerbahçe nin  Şampiyonluk yolundaki tek rakibinin   Hakemleri kurgulayanlar  ve basında Fenerbahçe aleyhine kasıtlı yalan ve yanlış haberleri gündeme servis edenler olduğunu görüyoruz. 

Galatasaray Başkanı Sayın Duygun Yarsuvatın hem espiri hemde doğalllık içeren Gelenek Bozulmadı sözü aslında ne kadar naif ne kadar samimi ve ne kadar centilmence bir söz. Başkanın bu sözlerini bile Galatasaralı taraftarları çıldırttı başlığıyla veren basın iki kulüp arasındaki dostluk ilişkilerini değilde düşmanlığı körükleyen bir tutum sergilemekten ne zaman vaz geçecektir. Üstelik bu düşmanca tutumu her defasında iki klüp başkanlarının ve yöneticilerinin üzerine yıkmaktan ne zaman vaz geçecektir.

 Basın toplantısında Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğluna sorulan sorudaki  kışkırtıcı tavrı ve alınacak küçücük bir olumsuz cevabı manşete taşımayı hedefleyen spor  muhabirinin amacı ne olabilir. Maç sonunda orta sahada Fenerbahçeli oyuncuların sevinmesini nasıl karşılıyorsunuz diye bir soru ne  amaçla ve hangi cevap beklentisiyle sorulmaktadır.  Yinede Hamza Hamzaoğlu olgun bir tavırla bu gayet doğal tabiki sevinmek hakları diyerek  soru soran muhabirin elindeki kozu alması  üzerinde durulması gereken bir konudur.

 

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..