Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin son bombası David Beckham

Fenerbahçe'nin son bombası David Beckham
 

David Beckham, 2007-2008 sezonu için Amerikan ligi takımlarından LA Galaxy’le anlaşma yaparak Real Madrid’den ayrılmıştı. Beş yıllık anlaşması bulunan yıldız futbolcunun menejeri ile görüşen Fenerbahçe yönetimi yıllığına 75.000 dolar ödemeyi kabul etti… Buna göre Fenerbahçe Beckham’dan gelecek yanıta göre golcü arayışına son verecek.

Yukarıdaki yalan habere bakıp şaşırmadınız değil mi? Çünkü her gün benzer yığınla haber yer alıyor basında… Ben de geri kalmak istemedim ve içimden gelen ilk bombayı patlattım… Peki, bu yalan haberlerin nedeni ne?

İşte bana göre nedenleri;

Türkiye’nin bir numaralı futbol ile ilgili pazarlama ağını Fenerbahçe oluşturuyor desek sanırım yanılmayız.

Şampiyon olan takım Beşiktaş olunca arka sayfa ayrılır ayrılmasına ya yine Fenerbahçe haberleri kadar yer tutamaz gazetede… Tribünlerin hastası vardır, karda kışta takımı destekler fakat 25.000 kişilik stat tam doluma ulaşamaz (derbi maçları hariç) … Farklı bir durum değildir Galatasaray’ın taraftarlarındaki de… Olimpiyat Stat’ında kenara köşeye yerleşmiş kişilerin görüntüsü 2. lig maçını anımsatır bana…

Ne Beşiktaş Stor satış patlaması yaşar, ne Galatasaray… Ama Fenerium hafta içinde bile çok çok iyi bir satış grafiği çizer…

Neden, çünkü beğensek de- beğenmesek de, övsek de – yersek de, Fenerbahçe bir marka olmuş durumda…

Ve bu markanın müdavimleri iyi, kötü ne varsa her mevsim, her şartta takımın arkasında… Rüştü olayını saymazsak tabi…

Birkaç ay evvel Milliyet Gazetesinde yer alan Tümer Metin yalan haberi hakkında yazı yazmıştım… Aradan geçen zamanda değişen hiçbir şey yok… Basın işini biliyor… Bomba haberlerin yer aldığı bir dolu transfer bilgisini manşetten geçiyor… İlk sırada yer alan Fenerbahçe her gün kadrosuna yeni birini ekliyor… Taraftar okumaktan bıkmıyor, gazeteler yazmaktan…

Fenerbahçe Resmi sitesi ise yalanlamaktan bıktığını her gün yazıyor yazmasına ya doğruluğu nedir bilinmez… Zira reklâmın iyisi kötüsü olmaz…

Cuma günü siteyi ziyaret ettiğimde ana sayfada yer alan yalanlama haberlerinin çokluğu şaşırtmamıştı beni… Beşiktaş ve Galatasaray kulübü resmi internet sitesine de hemen bakmış ama yine herhangi bir yalanlama haberine rastlamamıştım…

İşte www.fenerbahce.org.tr de 04.01–05.01.08 tarihlerinde yer alan Yönetimin basın yalanlamaları:

1) Ronaldo yalanları:

Bugün tarihli birçok gazetede Brezilyalı oyuncu Ronaldo'nun kulübümüze transfer edileceği yazılmaktadır.

Kulübümüz tarafından daha önce defalarca yalanlanmasına rağmen spor basınımız ne yazık ki hala bu oyuncunun sözde transferini gündemde tutmaktadır.

Yalan haberleri yapmaya devam eden spor basını mensuplarını, bu haberleri yaparken transfer edileceğini iddia ettikleri oyuncunun sağlık durumunu ve kulübe maliyetini de göz önüne almaya davet ediyoruz.

2) Kuranyi haberleri:

Bugün tarihli Fotogol Gazetesi'nde oyuncumuz Kezman'ın Schalke 04'e gitmek istediği, kulübümüzün de bu oyuncuya karşılık Schalke'den Kuranyi'yi istediği şeklinde bir haber yer alıyor.

Bu haber gerçek değildir. Kezman, daha önce de açıkladığı gibi takımında son derece mutludur ve başka bir kulübe transfer olmayı istememektedir.

3) Mehmet Aurelio Haberleri:

Bugün tarihli Sabah ve Takvim gazetelerinde Galip Öztürk imzası ile çıkan 'Kıran Kırana Pazarlık' ve 'Aurelio Son İhtimal' başlıklı haberlerde kulübümüzün Valencia ile adı geçen oyuncu hakkında pazarlıklar sürdürdüğü yazılmaktadır. Haberde yer aldığı gibi bu kulüp ile herhangi bir pazarlığımız yoktur.

4) Mehmet Topuz Transfer haberleri:

Bugün tarihli Fotospor Gazetesi'nde kulübümüzün Türkiye Kupası'nda pazar günü oynayacağı Kayserispor maçı öncesi bu kulübün yöneticileri ile bir araya gelip, Mehmet Topuz transferi hakkında görüşecekleri şeklinde bir haber yer alıyor.

Bu haber doğru değildir. Kulübümüzün bu oyuncunun transferi ile ilgili bir girişimi yoktur.

5) Diego haberi:

Bugün tarihli Fotospor Gazetesi'nde teknik direktörümüzü Zico'nun Brezilyalı oyuncu Diego'yu kadrosunda görmek istediği ve bu oyuncunun gelecek sezon transfer edileceği şeklinde bir haber yer almaktadır.

Bu haber doğru değildir. Kulübümüzün bu oyuncuyu hiç bir şekilde transfer girişimi yoktur.

6) Fanatik Gazetesi’ni Kınıyoruz:

Bugün tarihli Fanatik Gazetesi'nde Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın oyuncusu İbrahim Kutluay'ın PAOK'a transfer olduğu ve bunun kulübümüz tarafından yalanlanmasına rağmen gerçekleştiği iddia edilmektedir.

Fanatik Gazetesi'nin sözünü ettiği yalanlama 7 Temmuz 2007 tarihinde yine bu gazetede yer alan "Kutluay AEK'ya transfer oluyor" haberi üzerine oyuncumuz tarafından sitemize yapılmış bir açıklamadır. O tarihte oyuncumuzun herhangi bir transfer durumu söz konusu değildi ve dolayısıyla bu şekilde bir açıklama yapmıştı. Aradan geçen 6 ay sonunda sporcumuzun özel durumu sebebiyle şartların değişmesi nedeniyle oyuncumuzun transferi gündeme gelmiştir.

7) Transfer haberleri hakkında:

Bugün tarihli gazetelerde yine birçok oyuncuyu transfer edeceğimize yönelik haberler yer almaktadır. Fenerbahçe taraftarı bu yalanlara artık inanmamaktadır. Basınımızı da sayfalarını yalan transfer haberleri ile doldurmamaya davet ediyoruz. Şu an herhangi bir transfer çalışmamız yoktur.

8) Hoca arayışımız yok:

Bugün tarihli Fotomaç Gazetesi manşet haberinde kulübümüz Le Guen ve Leekens'in haber göndererek Fenerbahçe'ye gelmek istediklerini söyledikleri iddia edilmektedir. Kulübümüze kesinlikle bu şekilde talepler olmadığı gibi başarılı giden bir takım yoluna devam ederken ve hocası görevdeyken bu tür haberleri yapmak yakışık almamaktadır.

Bakalım, 11 kişilik kadronun tamamı ne zaman Brezilyalılardan oluşacak… Basında yer alan transfer haberleri doğru olsa çok beklemeyecekmişiz gibi ama hayırlısı…

foto:www.kaliteliresimler.com

 
Toplam blog
: 76
: 1458
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1976 yılında Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde doğmuşum... 8 yaşımda göç ettiğim bu ile bir daha hiç git..