Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin son durumu

Fenerbahçe'nin son durumu
 

Futbol:Hayatın pastası


Sevgili dostlar merhaba.. Bu yayınlanacak olan ilk blog yazımdır. Hatam var ise herkesten özür diliyorum. İlk blog yazımı Fenerbahçe takımı hakkında yazmak istedim. Çünkü bu takımın taraftarıyım. Gözlemlerimi bu sebeple, çok sevdiğim takım için yazmak ve sizlerle paylaşmak istedim. Bu kadar kısa sürede çok büyük değişim de olmadığı halde bir takım nasıl bu hale düşer? Bu soruyu bu yazımda sizlerle paylaşmak ve yorumlamak istiyorum. Düşünce ve yorumlarınızı benimle paylaşırsanız, son derece memnun kalırım.
Fenerbahçe sezona iki önemli adımla başladı. Teknik heyet tamamen değişti. Teknik direktörlüğe İspanyol Teknik Direktör ARAGONES geldi. Bu transfer tüm Avrupa'da ses getirdi.Fenerbahçe gündeme bomba gibi düştü. Çünkü Aragones İspanya takımına Avrupa şampiyonluğunu kazandırmış, böylece 1 numara olarak kariyerindeki en önemli başarı ile Fenerbahçe 'nin başına geçmişti. Ayrıca gene kariyerinin zirvesindeki GUİZA transferi yapılmıştı. Bu transferde flaş transfer olarak gündeme oturmuştu. Aziz Yıldırım bu iki transferi gerçekleştirerek, herkesin takdirini kazandı. Peki bu başarılı transferler ile bu başarısız sonuçlar normal midir ? Bu soruya bakıldığında herkesin cevabı hemen hemen hayır olacaktır. Benim bu konudaki yorumumu bir kaç başlıkta toplayabiliriz:
1- Fenerbahçe'nin bu son durumu asla kabul edilemez bir gerçektir. Önceki sezon, Avrupa'nın ilk sekizine kalmış bir takımın, bu kadar kısa sürede, bu başarısız görüntüde olması, sorunların araştırılması gerektiğini gösteriyor. Fenerbahçe'nin oynadığı her müsabakada kolay gol yediği gözlenmektedir. İşin doğrusu bence tekerlek Partizan ilk deplasman maçında patlamıştı. Fakat orda bir penaltı golü maçı çevirmişti. Yoksa maç belkide farklı kaybedilecekti ve sorunlar o gün su yüzüne çıkacaktı. Felaketten dönüldü. Böylece herkes hataları görmemezlikten geldi. Bu durum şimdi yaşananlara kadar taşınmış oldu.
2-Fenerbahçe oynadığı maçlarda rakibin eksik kalması durumunda gerçek futbolunu oynadı. Daha önce oyuna ağırlığını asla koyamadı. Sadece ALEX oyunu çeviren bir futbol oynarken, GUİZA gol atamasa da gayretli olarak göze çarptı. Fenerbahçe'nin diğer oyuncuları ise sezona iyi başlamadılar. Bir takımın iki oyuncusu dışında kalan tüm oyuncular nasıl kötü olabilir ? Bu konuda sorun nerdedir ? Bu soruların cevabına gelirsek; Benim bu konudaki tecrübe ve yorumum ise şudur: Öncelikle takım oyuncularının önemli kısmı Avrupa Şampiyonası oynadıklarından dolayı, konsantre sorunu yaşamaktalar. Bedenler sahada olsa bile hayallerinde ve düşüncelerinde orada kaldılar. Bedenleri ise hazırlık kampında iyi hazırlanamamalarına sebep oldu. Bu iddiamı şöyle ispatlıyabilirim sizlere ; Bakınız Avrupa 'da oynayan büyük kulüpler de sezona kötü başladılar. En belirgin örnekler: Bayern Münih, geçen sezonun fırtına takımı sürekli mağlup oluyor.. Aynı Fenerbahçe'nin durumundadır. Örnekler çoğaltılabilir : Milan Bacelona gibi..
3- Hazırlık kampındaki şanssız sakatlıklar da etkili oldu. Bu sakatlıklar aslında o sakat olan oyuncuların değerini ve takım için ne kadar büyük anlam olduklarını herkese göstermiş oldu. Bir DAVİD bu takımın gizli kahramanlarında olduğunu oynayamayarak gösterdi. Ayrıca çok eleştirilen EDU da aynı şekilde sakatlanarak, bu takımın vazgeçilmaz dama taşlarından olduğunu ispatlamış oldu.
Genel olarak değerlendirme yapacak olursam, aslında sabır gösterilirse, bu takım özellikle ilk yedi haftadan sonra çıkışa geçer. Kasım ayında gerçek Fenerbahçe 'nin gücünü görmüş oluruz. İşte o zaman ARAGONES ve ZİCO arasındaki farkı net görmüş oalcağız.İster olumlu yönde olsun, ister olumsuz, herkes gerçek değerlendirmesini bu dönemde yapmış olur. Tabii son sözüm objektif değerlendirme yapacak olanlara: Eğer ZİCO galip çıkarsa bu sonuçtan, lütfen hepimiz bunu dile getirelim.

Sevgi ve Saygılarımla.

Toprak SARI

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..