Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’nin yeni formaları tarih ve turkuaz kokuyor..

Fenerbahçe’nin yeni formaları tarih ve turkuaz  kokuyor..
 

Fenerbahçe bu sezon giyeceği formaları bir defile ile tanıttı. Daha önce Türkiye'de ilk defa çift taraflı formayı kuruluşunun 100. yılında Fenerbahçe Spor Kulübü yapıp giymişti.. Bu sezonda Fenerbahçe yeni formalarını bir defile ile tanıtırken, tarih kokuyordu, türkuaz kokuyordu.

İlk forma olarak klasik olan cubuklu forma, Fenerbahçe ile özdeşmiş, klasik forma, sahaya çıktığında şahlanan bir takım ve Fenerbahçe ruhunu yansıtan çubuklu sarı larcivert forma, dünya Fenerbahçe'yi bu formayla tanımıştır. Rakiplerine bu forma ile korku salmışlardır. Bu formayı sevmeyen yoktur sanırım. Kimler giymiştir kuruluştan bu yana koca bir asırda.

İkinci forma ise ilk kuruluş renkleri ile yapılan sarı beyaz çubuklu forma, kuruluş tarihininde ve kurulurken amblem olarak adını aldıkları Fenerbahçe burnundaki fener, renk olarakta, Fenerbahçe yarım adasındaki papatyaların sarı beyaz renklerini seçmişlerdir. Dana sonra 1910 yılında sol açık oynayan Topal Hilmini çizdiği amblemde sar laciverte cevrilir.

İşte Fenerbahçe bu bağlamda yüzyıllık tarihinin ilk renklerini bu sene kullanarak, ilk renklerinide unutmamış oluyordu. Bu ince bir düşünceydi, yönetim tarafından..

Üçüncü tanıyılan ise özellikle şampiyonlar liğinde giyeceği, türkuaz rengi formaydı. Turkuaz, Vikipedi ansiklopedisinde (Türk yeşili) camgöbeği renginin hafifçe yeşil tonudur. Renk turkuaz taşının rengi sebebiyle bu ismi almıştır. Türk'ün Fransızca'daki karşılığı olan Turquoise'dan gelir denmektedir. Camgöbeği rengi yeşil ve mavi ışığın eşit oranlarda karıştırılması ile elde edilir

Fenerbahçe işte bu rengi belkide hiçbir futbol takımının giymediği bu renk bu sezon Fenerbahçe’nin forma rengi olarak kullanılacak şampiyonlar liginde.

İşte Fenerbahçe yönetimi bu sene formalarında da tarih ve turkuaz renklerini kullanarak, çok isabetli bir karar vermiştir. Taraftarlar da bu yeni formaları beğendiğini alacakları formalarla göstereceklerdir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..