Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin yeni transfer bombaları!

Fenerbahçe'nin yeni transfer bombaları!
 

Televizyon haberlerine ve gazete sayfalarına bakılınca, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın yaptığı transferler(!) bu güne kadar birkaç takım kuracak kadar çoğaldı!

Oysa diğer takımlarımız, bir transferi gerçekleştirip imzayı atarlarsa kamuoyunun haberi oluyor.

Avrupa spor basını ve Türk spor basını üç büyük kulübümüzü Arap şeyhlerinin, petrol milyarderlerinin ve sonradan zengin olmuş Rus işadamlarının satın aldıkları takımlar ile karıştırıp, yapılması muhtemel transfer haberlerini bire on katarak yayına veriyorlar. Böyle olunca da sıradan bir futbolcunun maliyeti ikiye üçe katlanıp, ülke ekonomisine zarar veriyor.

OECD’nin krizle ilgili yayınladığı rapora göre ülkemiz, krizden en fazla etkilenen ülke! Çalışabilir nüfusa bakıldığında, işsizlik oranında dünya şampiyonu! Krizden bu kadar etkilenen bir ülkede futbol için bu transferler nasıl yapılabilir?

UEFA kriterleri bu ülke için ne zaman uygulanacak?

Kulüplerimiz böylesine pervasızca transferleri yaparken, borç batağından nasıl çıkacaklar?

Halk geçim sıkıntısı çekerken, elindeki birkaç kuruşu da devlete dolaylı veya dolaysız vergi olarak verdiği bir gerçek. Transfer edilen bu futbolcuların vergisini kulüplere yüklemeleri ve kulüplerinde bu vergileri ödememeleri nedeniyle oluşan vergi kaybının ne kadar olduğunu bilen var mı?

Şimdi gelelim Fenerbahçe’nin en son transferlerine; Daha görünürde bir şey olmasa da bu futbolcular ile anlaşıldığı ve imzaların an meselesi olduğu artık iyice ayyuka çıktı!

İşte ilk transfer: Milos Krasic!

Bu futbolcunun transferi için CSKA Moskova’ya 15 milyon Euro para verileceği konuşuluyor. Ayrıca futbolcunun eline kesintisiz 3.8 milyon Euro geçeceği basına yansıyor. Asgari ücretin 599TL olduğu (daha yeni yükseltildi, eskisi 577TL idi!) bir ülkede, bir futbolcunun yıllık bazda 8 milyon Lira(trilyon) para alması ve bu paranın 1 kuruşunu bile vergi olarak vermemesi ne anlama geliyor?

İşte ikinci transfer: Asamoah Gyan!

Gana’nın Dünya Futbolu’na sunduğu son yıldız! Kulübü Fransız Rennes ile prensip anlaşması yapıldığı basına yansıyor. Bu futbolcu için ne ödeneceğine dair bir bilgi yok. Sanırım kısa süre içinde detaylar ortaya çıkacaktır.

İşte üçüncü transfer: İssiar Dia!

Fransız kulübü Nancy ile anlaşıldığı bildiriliyor. Aslında böylesi futbolculara yatırım yapılmalı. Çünkü bu futbolcular çok gençler. Geleceğe dönük olarak alınıp, Guiza falan bir kenara bırakılmalı. Böylesi mücadele gücü yüksek ve gelecek vadeden futbolcular alınmalı. Dia’nın bonservis bedeli olarak 6 milyon Euro ödeneceği yine basına yansıyan bilgilerden…

İşte dördüncü transfer: Sercan Yıldırım!

Sercan Yıldırım’ın geçen yıl şampiyon olan Bursaspor’a olan katkısını kimse tartışmıyor ve yüksek meblağa ya pazarlanması için tüm basın işbirliği yapıyor. Bu tip pazarlamalar genellikle İngiltere’de görülür. Bizde İngilizleşiyor muyuz ne? Bu transfer için Gökhan Ünal artı 5 milyon Euro para teklif edildiği basına yansıyan bilgilerden…

Evet, Fenerbahçe’nin bu günkü transferleri bu kadar! Yarın mı? Allah kerim!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..