Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin yeni transferleri yıldız mı?

Fenerbahçe'nin yeni transferleri yıldız mı?
 

İŞTE FENERBAHÇE'NİN YENİ TRANSFERLERİ


Fenerbahçe’ye; transfer sezonun açılmasına aylar kala başlayan transfer furyası(!) dün nihayet son buldu.

Fenerbahçe’de günlerden beri konuşulan ve Sportif Direktör Aykut Kocaman’ın büyük çabalarıyla sonuçlandırılan transferde; Brezilya futbolunun 2 önemli ismi sol açık Andre Clarindo Dos Santos ile savunmaya dayalı orta saha oyuncusu (ön libero) Cristian Oliveira Baroni'yi transfer ederek, yabancı transferine son noktayı koydu.

Bizim basının yazdığına göre, özellikle Andre Clarindo Dos Santos’un Roma, Milan ve Barcelona tarafından transfer listesine alındığı iddia edilmektedir.

Haklılık payının olduğunu söylemekte yarar var. Çünkü Konfederasyon Kupası maçlarında gösterdiği başarı Andre Clarindo Dos Santos’un Avrupa’nın gözde kulüplerine transferini gündeme getirmiş olması gayet normal. Benim anlamadığım, bu kadar isteyeni olan bir futbolcuyu, Fenerbahçe nasıl aldı?

Andre Clarindo Dos Santos daha 26 yaşında.

Gelelim diğer futbolcuya; Cristian Oliveira Baroni: 1.83 boyunda, girişken futbolu ve sert şutları ile tanınıyor. Ayrıca gol sayısına baktığınızda, orta sahanın ileriye dönük bölümünde oynuyor gibi…

Şimdi bu iki futbolcuya baktığımızda; kariyerleri kupalarla ve şampiyonluklarla dolu! Yani başarıya alışmış sporcular. O nedenle Fenerbahçe’de yabancılık çekeceklerini sanmıyorum. Zaten Fenerbahçe’nin mevcut futbolcularının yarısı (8 tane) Brezilyalı…

Evet, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından bu yana, Fenerbahçe kimleri transfer etmedi ki! Başta Eto, Ronaldinho, Polsen, vs… bir sürü futbolcu geldi, gitti!

Bu bilgiler, aşağı yukarı 8 ay Türk Medyasının spor sayfalarını süsledi. Netice itibarı ile bu güne kadar (Son bir hafta hariç) isimleri duyulmayan iki futbolcunun transferi, sanıyorum bizim gibi, Türk medyasını da hayal kırıklığına uğrattı.

Her gün bir yıldız(!) transfer eden Fenerbahçe, bu yıl en büyük yıldız olarak Mehmet Topuz’u transfer etmiş oldu.

Fenerbahçe’nin transferlerinin yanı sıra, 19.07.20098 tarihinde kutladığı Dünya Fenerbahçeliler gününde, Almanya’da oynadığı maçtan da söz etmek istiyorum. Böylesi bir günde, bir köy takımıyla maç oynamak, hangi akla mantığa sığar? Eğer Paf Takımına maç yaptırmak istiyorsunuz, kendi ayarında bir taktım bulur, onunla maç yaptırırsınız!

Gazete ve Televizyonlar maçla ilgili yaptıkları yorum ve eleştiride; Fenerbahçe Paf takımı ile Almanya’nın şu köy takımı maç yaptı demiyor. Fenerbahçe Almanya kampında, yaptığı üçüncü hazırlık maçında, Almanya yerel liginden TSV Aindling 1946 takımını 2-1 yendi diyor.

Bu vesile ile herkesin “Dünya Fenerbahçeliler gününü” kutluyorum.

Yeni transferlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Hayatını kaybeden eski futbolcu, spor yazarı ve yorumcusu Vedat OKYAR’a da tanrıdan rahmet, yakınları ve Beşiktaş camiasına da baş sağlığı diliyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..