Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’nin Zafer Gecesi

 

UEFA Avrupa Ligi’nde kendi sahasında Lazio ile karşılaşan Fenerbahçe rakibini 2-0 yenerek yarı final için çok büyük bir avantaj yakaladı.

Maça Fenerbahçe hızlı başladı. Lazio ise oyunu kendi sahasında kabul etti ve yavaşlatmaya çalıştı. Hatta ilk yarının ortalarına doğru bir anlamda bunu başardı. İlk yarının sonlarına doğru ise kendi sahasından hızlı çıkarak Fenerbahçe kalesine doğru ataklar geliştirdi. Yani bu devrenin ortalarından itibaren işler Lazio’nun istediği gibi gitmeye başladı. Bununla birlikte net pozisyon  bulamadılar.

Bununla birlikte net fırsatları yakalayan Fenerbahçe’ydi. Hatta Sow’un bir vuruşu direkten döndü.

İkinci yarının başında Lazio’nun on kişi kalması Fenerbahçe açısından önemli bir avantaj oldu. Nitekim sarı- lacivertliler bu yarıda da rakip kalede gol aradılar. Bu devre de Mireles’in bir topu direkten döndü.

Caner’in oyuna girmesi pek çok şeyi değiştirdi. Çünkü Fenerbahçe’nin gol bulması için oyunu kanatlara yayması gerekiyordu. Oysa bu pek başarılamamıştı. Nitekim Caner oyuna girdikten sonra bu gerçekleşti ve de kısa bir süre sonra Caner’in sağ çizgiden takip ettiği top penaltıyla sonuçlandı.

Webo ile gelen penaltı golünden sonra sarı- lacivertliler ikinci golü aradılar. Yine Caner’in uzaktan mükemmel vurduğu serbest vuruşta kaleciden dönen topu ağlara gönderen Kuyt galibiyeti perçinledi.

Fenerbahçe’de Sow ve Webo yine çok etkiliydiler. Özellikle Webo’nun gelişinden sonra Sow’un da performansının arttığını belirtmek gerekiyor. Çünkü Webo’nun gelişiyle Sow da rahatladı. Webo transfer edildiğinde kimileri dudak bükmüştü. Fakat Webo Fenerbahçe’de forma giydiği ilk günden beri ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gösterdi. Belki bilmeyenler olabilir. Webo’nun futbol oynadığı takımlar içerisinde taraftarsız ve iddiasız olan tek takım İstanbul Büyükşehir Belediyespor’du.

Fenerbahçe bu galibiyetle çok büyük bir avantaj yakaladı. Rövanş maçının seyircisiz olması da başka bir avantaj. Lazio’nun önemli bir takım olduğunu unutmadan ciddiyetle ikinci maça hazırlanmak lazım. Bu takdirde tur gelir.

Son sözü seyirciye ayırmak istiyorum. Bu maçta Fenerbahçe açısından çok büyük bir itici güç oldular. Artık takımlarına zarar verecek hareketlerden kaçınmaları lazım. Çünkü sonuca nasıl etki ettikleri bu maçta da kendini gösterdi.

Bu arada Aykut Kocaman’ın gole sevinip güldüğünü görmek de nasip oldu.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..