Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe offf dedirtmedi.

Fenerbahçe offf dedirtmedi.
 

fb güzel oynadı. Bu istikrarını devam ettirmesi gerekir.


Fener-oftaş maçı öncesi:

Galatasarayın kazandığı Beşiktaşın puan kaybettiği haftada fenerin mutlak kazanması şart. İlk üç takımın da puanları hemen hemen aynıydı ki dün Beşiktaş büyüyü bozdu ve kendisini geriye attı. Fener ilerlemek istiyorsa kazanmalı.Her şey kendi elinde. Kaybederse üzülmesin. Hatası varsa düzeltsin.Her şey Brezilyalılara bağlı. Dayanışma içinde olurlarsa maçı kazanırlar.

Taraftar da görevini yapsın. Küslük olmasın. Aziz Yıldırım'ı bir kez daha kutlar. Küfüre karşı tavrını sonsuza dek alkışlarım. Oftaş'ta yabana atılacak takım değil. İyi top oynuyorlar. Defansı çok dikkatli olmalı Fener'in. Bakın anahtar cümle şu: Her şey fenerin elinde.’’Kendim ettim kendim yaptım gül gibi sararıp soldum.’’ olmasın.

Fenerbahçe.com’un verdiği bilgiye göre maldanado oynuyormuş . Lugano’nun eksikliğinden dolayı Yasin var. Lugano kupa maçında kırmızı kart gördü. Bence kupa maçındaki kartlar kupayı etkilesin, lige sıçramasın. Diğer bir değişiklik te kezman değişikliği. Galatasaray kupa maçında anladıkki, Semih fener için değişmezse değişmez bir oyuncu. Bugünkü maç şöyle geçecek . Tahmin ediyorum.

    Kezman golleri atarsa kazanırAtamazsa eğer yenemeyiz

Bu maçta Semih oynasaydı rahattım. Bir Antalyaspor –Fener maçında Kezman karşı karşıya atamadı fener kaybetti. Atsaydı 1-0 galip gelecekti fener ve maçı alacaktı.

Futbolun kırılma noktaları vardır. Attın attın , atamadın geçmiş olsun. Ve golü yediğinde de afiyet olsun.

Ya bu işler böyle.

Fener bir şey yapmazsa, mücadele etmezse olmaz bu iş. Ya bir şey yapmıyorsan iki duvar pası yap işi bitir. Bunu yapacak gücün var mı ? Var. E daha ne bekliyorsun? Gol yapsana gol yapsana....

Maçın başlamasına yirmi dakika kaldı. Şimdilik bu kadar.

Maç başladı. Oftaş iştahlı bir oyun koyuyor ortaya, Fener ondan daha iştahlı. Volkan maça konsantre olamadı ve ilk hatasını topu elinden kaçırarak başladı. Gökhan formsuz. Aklı maçta değil. Yasin hala ders almıyor. Trabzonda ve alanya maçında yedirdiği goller ona ders olmamış. Futbol ders alma oyunudur. Carlos iyi toplar kesiyor. Devid ileri oynuyor. Yani dikine oynuyor. Marco çok kötü. Maç içinde çok kötüydü. Bu maç kemalin maçı olabilirdi. Maldonada üzerindeki yabancılığı atamamış;ama bu maç yaparak yok olacak bir durum. Uğur ne kokuyor ne bulaşıyor. Maçın ilk yarıdaki kahramanları Alex ve Kezman. Dünya tersine döndü ve Fener'e penaltı verdiler. Kezman giriyor pozisyonlara . Çabalıyor, çalışıyor. Gayretli. Bu kadar basit. Alex'in penaltısı çok güzeldi. Direğe nişanlayacağını zannettim. Uzun zamandır penaltı atamıyor ya. Yani Fener'e baktığımız zaman yabancılar çok iyi;ama Türkler için aynı şeyleri söyleyemeyeciğim.

Galatasaray'a gönderme yapmış Fenerliler. ‘’Berabere kaldı, kendini bir şey sandı’’ diye. Harika. Durumlarının özetlemişler. Helal size. Yani fener oyunuyla , iyi kapanmasıyla. Yabancıların sorumluluk almasıyla iyi dakikalar geçirdi. Oftaş'ın da bir iki tane atağı vardı;ama o kadar hata kadıkızında da olurdu. Trabzonspor’un ikibinli yıllarda tek beraberliği var kadıköyde. Maç 2-2, Trabzonlular kenarda top çeviriyor maç bitsin diye. Bayram ediyorlar aynı Galatasaray gibi.

Fener bu maçı kaybederse ne olur?. Bir fırsatı teper. Şampiyonluk zora girer. Sonra görüşmek üzere hadi görüşürüz.

İkinci yarıda Fener yine istekliydi. Carlos ilk golüne kavuştu. Çektiği şutta kalecinin hatası yoktu. O gol Carlos'un güzel vuruşuyla ağlara gitti. İlk yarıda olmayan ikinci yarıda olan Marco’nun performansıydı. Marco ilk yarıda sırıtırken ikinci yarıda mükemmeldi.

Fenerbahçe kendi çizgisinde gidiyor. Bu maç onlar için önemliydi. Kaybetseydi, kendi ipini çekerdi( neden bu kadar karamsar düşünüyorum.(Beşiktaş puan kaybetti, dağıldı biraz. Puanlar hemen hemen eşit. Gerek fener gerek te gs puan kaybetseler moral bozukluğu olur) ve galatasarayın maç kazanmasıyla da puan farkı açılırdı. Sivas eski gücünde değil. İkinci yarı öncesinde aslında bu düşüş yaşanıyordu.Bu düşüş şimdi sezon boyunca devam edecek. Fener maçına geçersek : G. Oftaşın her hareketi faüllü.

Bu hafta en karlı çıkan takımlar fener ve galatasaray oldu.

Maçın hakemi de Gençlerbirliği futbolcusu ibrahimi atmalıydı. Edu’ya yumruk attı çünkü..

MARDİNLİ ERGİN

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..