Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe olgun futbol oynuyor

Fenerbahçe olgun futbol oynuyor
 

Fenerbahçe, emin adımlarla başladığı ilk iki haftanın ardından Avrupa macerasına da soğukkanlılıkla, olgun futboluyla devam ediyor. İkinci eleme maçındaki zayıf rakibini devre dışı bıraktıktan sonra yine kendi ayarında olmasa da daha ciddi rakibi karşısında, deplasmanda olmasına rağmen ilk yarı boyunca oyuna hakim bir yapı sergiledi.

Defanstaki aksaklıklarını hırçın oyuncusu Lugano ile kapatması, şu saatten sonra daha iyi bir transfer için uğraşmaktan daha az riskli olduğu için en yerinde kararlardan biriydi. Aynen Daum kararında olduğu gibi. Takım, fizik kondisyonunu 90 dakikaya yayma ve oyunu elinde tutma çabasında. Süper ligde oynanan ilk iki maçta olduğu gibi acele etmeden emin adımlarla sonucu elde etme yolunda.

Takımda değişen en büyük etken muhakkak ki teknik kadronun katkısı. Takımı tanıyan bir teknik heyetle anlaşıp zaman kaybetmemek ve daha az risk almak, yine camianın içinden olan Aykut Kocaman ile bu yapıyı sağlamlaştırmak ve takımın temel taşlarıyla oynamadan en yerinde, en çok gereksinim olan bölgelere transfer yapmak bu dönem için yönetimin çok büyük artıları olarak görünüyor. Umarız ki meyvelerini de verir ve futbolun şansı da bizden yana olur. Geçen yılın dersini yönetimden taraftarına hep birlikte almışız gibi görünüyor. En büyük sıkıntılar değil midir ki doğru yola ve feraha yönelten.

Umarım bu yıl hem Süper Ligde hem de Avrupada bizim yılımız hatta Türk takımlarının yılı olur.

Fenerbahçe, ikinci yarıda da ilk yarıdan farksız olarak, rakibine nazaran oyunu kendi lehine yönlendirmeye ve pozisyon bulmaya devam etti. Özellikle sahadaki en etkisiz isim olan Deivid'in yerine oyuna Semih'in dahil olması ofans gücünü artırmış oldu. Güiza, rakip kale sahası içersinde daha hızlı davransa ve daha avantajlı olan arkadaşlarına pas atmayı düşünse maçın Fenerbahçe lehine farka gitmesi içten bile değildi. Harcanan 3-4 net pozisyon bizi heyecanlandırırken Sion'un şanssızlığı ile kaçırdığı 2 pozisyon da yüreğimizi ağzımıza getirdi.

Sonuç olarak bir Avrupa maçında deplasmandan 2-0 gibi gol yemeden alınan net skor ve oynanan güzel, istekli futbol hepimize umut verdi.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..