Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '17

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Oynadı, Galatasaray Yenilendi, Beşiktaş Ne Yapacak...?

Aslında Ligimiz  kimi zaman futbol kalitesi ve skor açısından beklenmedik sonuçlar alınsa da  pek te süprizlerin olduğu bir lig sayılmayabilir..Son yıllarda Bursaspor un başarısı dışında Başakşehir'ın ve Kayserispor ve Göztepe nin futbol performansları konuşulabilir. Ama bunları konuşucaksak Akhisarspor 'un müthiş trabzonspor galibiyeti sonrasında inen performansını da konuşmalıyız.

Ancak yine de futbol açısından önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan ilki Aykut Kocaman'ın performansı...

Eleştirilse de doğru bildiği yoldan şaşmadı. Özellikle Van persie'nin sakatlığı ve formsuzluğu,Skretel'in yokluğu,Soldado'nun takıma geç ısınması, Neto'nun sonra dan takıma dahil olması... Fernandao'nun olmayışı,Topal,Josef ikilisinin performansı ve  Valbuena'nın tek başına kazandırdığı onca maçtan sonra takımda aldığı dakikaların azalması...

Yani Aslında bu kadar takım içi dengeleri bozan bir çok etmen sözkonusu iken aldığı kararların arkasında durması ve futbolcularını yavaş yavaş o çok hata yapan konumdan daha az hata yapan ve yardımlaşan,koşan bir takıma dönüştürmesi hakikaten önemli. Ancak bu ne kadar devam eder...Orasını Fenerbahçe de özellikle defans ve orta sahasında ki uyum ve kondüsyon belirleyecek.Çünkü en kolay hata yapan bölge orası...

Fenerbahçe 'nin bir çok futbolcusundan minimum performanslar aldığı bir dönemde aynı tarihlerde rakibi Galatasaray da oyuncularından maksimum performanslar alıyordu.

O dönemlerde belki de sadece Sinan Gümüş ve Eren in forvette ki eksikliği konuşulurken zamanla Denayer,Linnes gibi oyuncuların zaafları ve takımın bireysel basit hataları gündeme gelmeye başladı. Tudor lider  ve karakterli bir oyuncuydu İtalya liginde ve kendi milli takımında..

Aynı zaman da güçlü bir figürdü.Ancak elinde hiç bir teknik direktöre nasip olmayacak ta bir kadro ile çalışıyordu. Schneijder ve Podolski li kadro bile bu kadronun yanından geçemezdi. O yüzden Terim geldi. Bu değişikliğin getirilerini götürülerini zaman gösterecek . Ancak Terim hem kariyeri hem de çalışma stili ile fark yaratacaktır.

Beşiktaş ise ikinci yarıda mutlak toparlanır. Şenol güneş'in en büyük kozu takım ve taraftarı kenetleyebilmesi .... Sivasspor süprizleri seven bir takım. Kone gibi bir oyuncu kadrolarında...Ama bu mağlubiyet ölçü olmaz.... Cenk' e gelirsek... Gaziantep te oynadığı yıllarda Anadolu takımlarının el üstünde tuttuğu forvetlerden biriydi.

Çok eksikleri vardı ama çok çalıştı. Hızlandı,Atletik tarafını güçlendirdi,oyunda gücünü ve becerilerini kullanmaya başladı. Böyle olunca parladı. Giderse başarılı olur. Ama o giderse Beşiktaş Negredo dan çok daha iyi bir isim bulmak zorunda... En az Mario Gomez kalitesinde...

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..