Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe PSV'yi 2-0 yenerek devler liginde namağlup ünvanını korudu.

Fenerbahçe PSV'yi 2-0 yenerek devler liginde namağlup ünvanını korudu.
 

Fenerbahçe Şampiyonlar liginde PSV'yi Kadıköy'de muhteşem seyircisi önünde 2-0 yenerek, hala namağlup ve artık ikinci turda gelecek rakibini ve guruptan lider çıkma hesapları yapmaktadır. Kadıköy'de Fener'i yenmek artık zor, takım tam bir Avrupa takımı gibi oynuyor. Bu maç çok önemliydi, hem lig, hem şampiyonlar liği için Fenerbahçe bu maçı kazanarak artık önü hem ligde hem şampiyonlar liginde açık.Git gidebildiğin yere kadar Fenerbahçe'm, senin gerçek gücünü artık tüm dünyaya gösterme zamanı, bunu yapacak futbolcu ve tecrüben sende var, buralara yıllardır Başkan Aziz Yıldırım’ın sabırla, iğneyle dantel işler gibi işlediği , çalışmalarının semeresini bu sezon alarak geldin. Bu planlı ve programlı çalışmaların bir ürünü..

Çok eleştirildi, çok acımasızca tenkit edildi, ama yılmadı, yılmaz bir başkan ve işte eseri gururla, zevkle seyredilen bir Fenerbahçe, burda demek yönetmenin önemi, ileriyi görmek, işte burda günümüzde iki örnek şap diye karşımızda, iki örnek incelenerek gelecekteki yönetici şaplonu çıkarılabilir. Başarılı ve başarızılık açısından..

Maça döndüğümüzde Fenerbahçe deki futbolcular PSV ile karşılaştırıldığında tecrübe ve deneyim bakımından çok üstün idiler. Carlos yine maçta tecrübesini konuşturdu.Takımı sol kanattan çok iyi yönetti. Yine Alex çıkıncaya kadar kesik kesik olsada, her top ayağına geldiğinde takımı ateşleyen, adam eksiltip, gollerdeki asisti ile Fenerbahçe’nin kaptanı işte böyle olur, o oynadığında takım şahlanıyor, rakipler çaresiz kalıyor. Ama yeterki sakatlanmasın..

Dün akşam birde ilk defa oynayan Kazım, özellikle ilk yarı çok istekli ve canlı oynadı, iyi orta ve sert şutlarla gol için yapılması gerekenleri yapmaya çalıştı., İleride sanırım çok daha iyi olacak, yanlız özellikle kendi ceza sahası üzerinde topla fazla oynama isteği ve top kaptırmak ona pahalıya mal olabilir, nitekim ileri de luzumsuz topla oynayıp kaptırdığında Edu'dan fırça yedi haklı olarak.

Gökhan artık yerine alıştı, iyi oynuyor, çabuk, süratli, inatçı mücadeleci oyunu ile takıma büyük katkı sağlayarak, gelecek için iyi sinyaller vermektedir.

Volkan kaleci nasıl olur, nasıl oynar herkese ve Avrupa'ya göstermekte, buda Fener için büyük kazanç, bravo Volkan’a.

Mehmet yine top kapma çambazı, yılmadan usanmadan çalıştı, Deniz ile, hep söylerim Deniz tek ve çabuk oynadığında nefis oynuyor..

Yasin, Lugano’nun yokluğunda hatasız oynadı, sanki 40 yıllık Fenerli gibi bu çocuklar işte gelecekteki Fenerbahçe’nin temel taşları olacak, yeniden yapılanma ileri görme bu işte, bunun mimarıda Aziz Yıldırım ve ekibi, nasıl her işte başarılı olunması için ne gerekiyorsa kılı kırk yararak büyük işler yapılıyor. İşte bu sonuçlar yıllar öncesinin, tesis fakiri, sportif başarısızlıkların at başı gittiği dönemlerden tabiri caiz ise “yerlerde sürünürken” “küllerinden doğmak” bu olsa gerek, Fenerbahçe’nin geleceği çok parlak, kurulduğu günlerde, Fenerbaçe burnundaki parlayan fener gibi etrafına ışık saçıyor, parlıyor, göz kamaştırıyor.

Tabi son söz, herzaman destekleri ile takıma ruh kazandıran, takımın takım olmasını sağlayan centilmen, vefakar, cefakar Fenerbahçe taraftarınıda unutmamak gerek, onlar bir takım için yapılması gereken ne varsa yapmakta Fenerbahçe’yi Fenerbahçe yapan en enönemli faktörlerden en büyüğü..Çünkü takımı karşılıksız desteklerken, lisanslı ürünlerini alırken, kombineleri alarak, gerken ne varsa yapıyorlar..Boşuna dememişler bu sevginin adı konulamaz, bu başka bir sevgi, diğer sevgilere benzemez..

Parlayan feneriniz hiç solmasın...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..