Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe resmi sitesinde, ''haber yalanlama'' rekoru

Fenerbahçe resmi sitesinde, ''haber yalanlama'' rekoru
 

Bugün Fenerbahçe resmi sitesine girdiğinizde, Fenerbahçe ile ilgili imzalı, imzasız 6 tane gazete haberinin doğru olmadığını ifade eden resmi açıklama görürsünüz. Resmi sitede, aynı anda 6 yalanlama bir rekor olabilir sanıyorum.

Bir önceki blog yazımda da belirttiğim gibi , bu tür haberler üretilmesi için Fenerbahçe'nin durumu çok uygundur. Çünkü, takım Şampiyonluk yarışında büyük darbe almış, bir sürü sakat oyuncusu var. Moraller bozuk. Teknik direktörü beklentileri karşılayamamış ve ilerisi için umut vermemektedir.

Yalanlanan haberlerden bazı başlıklar:

FENERBAHÇE KAYNIYOR

TAKIM PARAMPARÇA OLMUŞ DURUMDA.

SAMANDIRA’DA KORKU İMPARATORLUĞU

FIRÇALARIN DÖKÜMÜ.

SANTRAFORA KÖKTEN ÇÖZÜM. Guiza, Semih gidiyor, Henri geliyor.

FENER'İN HEDEFİ DUNGA.

Yani, şampiyonluk yarışı devam ederken, Fenerbahçe, iki santraforunu gönderecek ve kimin geleceğini söyleyecek, teknik direktör alternatiflerini konuşacak kadar gaflet içinde bir klüp yönetimine mi sahiptir ?

Yani, Fenerbahçe başkanı ve yöneticileri, futbolculara ve teknik ekibe fırça atmaktan başka yöntem bilmez midir ???

Ayrıca, ''belirtildi'' , ''duyuldu'' , '' ifade edildi'' , ''bildirildi'' gibi kaynağı belli olmayan ve genellikle imzasız, kaynaksız haberlerin çokluğu, medya etiği ile ne kadar bağdaşmaktadır ?

Dikkat edilirse, Fenerbahçe ile ilgili tüm haberlerin başlıklarının %90 genellikle olumsuzluk ifade ettiği kolaylıkla görülür. Eski, yeni yönetici veya futbolcularla yapılan röportajlarda söylenen olumlu mesajlar, görüşler haber başlığında genellikle nedense yer almaz.

Futbol dışında amatör branşlarda da, Türk sporuna büyük katkıda bulunan Fenerbahçe'nin, niçin bu kadar yerden yere vurulduğunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu durumun sadece basit bir şekilde ''rating'' kaygısı ile açıklanması da çok zor.

Şu anda yönetimin, haklı olarak yalan haberleri yalanlamaktan başka fazla bir seçenekleri olmadığını anlayabiliyorum.

Ama, Fenerbahçe başkan ve yönetiminin medya ile ilişkilerini gözden geçirmesi ve medyadaki imajını olumlu anlamda değiştirecek pozitif adımlar atması gerektiğini de kabul ediyorum.

Ancak, spor medyasının da, her kurumun kendi içinde tek tek ve ayrıca TSYD bünyesinde toplu olarak, özeleştri yaparak, imzasız, kaynaksız haber sayısını minumuma indirgemesi , meslek etik değerlerinin korunması ve her takıma eşit mesafede ve tarafsız olmak gibi ciddi yükümlülükleri olduğunu da düşünüyorum...

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..