Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe şakası..

Fenerbahçe şakası..
 

Fenerbahçe - Marsilya


Dün akşamki Fenerbahçe maçı oldukça güzel, sonu hüzünlü ama uzun süre unutulmayacak maçlardan biriydi. Maçta ilk pozisyonu Fenerbahçe verdi ve sonra maçı kontrolüne aldı. İyi kaleciler işte bu anlarda ortaya çıkarlar ve Volkan'da Marsilya'nın bulduğu ilk pozisyonda kalitesini konuşturdu. İlk 25 dakika Fenerbahçe oldukça kuvvetli ve istekli bir görüntü verdi ve bu temponun sonucu olarak Caner ile çok güzel bir gol buldu.

Formayı haketmek..

Caner formayı hakettiğini ve çalışarak elde edilebileceğini gösterdi. İşte Aykut Kocaman'ın bahsettiği de tam olarak bu; formayı ismi olanın değil, çalışanın ve formda olanın giyeceği bir takım ortamı. Bu Stoch'un kötü bir futbolcu olduğu anlamına gelmiyor kesinlikle, sadece formasını bir süreliğine Caner'e kaptırmış gibi duruyor. Ayrıca sol kanatta Hasan Ali - Caner ikilisi Hasan Ali - Stoch ikilisinden daha uyumlu, birbirini daha iyi tamamlayan bir görüntü içerisinde.
Golden sonra..
Alex 30. dakikada pasını aktarmayı başarabilse Fenerbahçe'nin ikinci golü bulması çok olasıydı. Diğer taraftan Bekir'in 32. dakikada yaptığı hata kendisine yakışmadı. Bu seviyede oynayan bir futbolcunun topu daha iyi koruyabilmesi ve kalesinde risk oluşturabilecek hareketlerden uzak durabilmesi gerekiyor. Sow'un ilk 35 dakika boyunca ön sahada yaptığı presi etkiliydi, Marsilya'nın rahat çıkmasını etkiledi.

Taktisyen..

Alex'in 35. dakikadan ilk yarının sonuna kadar uyguladığı taktiksel oyun ilgi çekiciydi. Alex dakikalar 36'yı gösterirken sağ beke geldi ve aynı kanattan Gökhan'ı kaçırmaya çalıştı. 38. dakikada bu oyun tekrar edildi; Alex yine sağ kanatta biraz geri çekilip bu sefer Mehmet Topuz'u kaçırmaya çalıştı. Bu oyun Aykut Kocaman'ın dersine iyi çalıştığı ve rakibin zayıf bir yönünü tespit ettiğinin en güzel örneğidir. İlk yarı sonuna kadar Alex sağ kanatta çizgi üzerinde sürekli -ve hatta iki elini de havaya kaldırarak- top istedi.

Sinirler geriliyor..
İlk yari sonunda Bekir ile Alex arasında bir tartışma yaşandı. Bu aslında bir pas hatası tartışması değildi. Bekir kaptana güven vermedi ve esas sorun de buydu.
İkinci yarı..
İki devrenin başında da Fenerbahçe'nin dağınık oyunu şaşırtıcıydı. 50. dakikadan sonra takım tekrar toparlandı. Bu dakikalarda özellikle Meireles'in top arası yapması Fenerbahçe için büyük şanstı ve Marsilya'nın paslaşarak baskıyı arttırmasına engel oldu.
Mehmet Topuz 57. dakikada tam takım arkadaşlarından -ve belki de taraftarlardan- fırça yiyecekken yaptığı ortayı Alex gole çevirince kurtuldu. Maçta o dakikaya kadar birkaç kere sağ çizgiden kaçan Gökhan'ı görmemiş veya tercihini Gökhan'ı kaçırmaktan yana kullanmamıştı.
Bekir 71. dakikada çok gereksiz bir sarı kart gördü. Caner'in mücadeleci futbolu defansa yardımcı oluyordu ancak sakatlanıp yerini Stoch'a bırakması takım defansını etkiledi. Bu dakikalarda Marsilya oyuncularının arttırdığı baskı ve maçı çevirme istekleri iyice hissedilir oldu.

Oyuncu değişiklikleri..

Dün akşamki maçta Aykut Kocaman'ın değişiklik tercihleri yerindeydi ancak oyuna giren oyuncular malesef kendilerinden beklenen etkiyi yaratamadılar. Alex çıkınca yerine Cristian girdi ve takım 4-5-1'e yakın oynamaya başladı. Belki o anda 4-1-4-1'e geçmek daha doğru olabilirdi. Fenerbahçe kadro yapısı bu taktiğe son derece uygun.
 75. dakikadan sonra Fenerbahçe gücünü kaybediyormuş gibi bir görüntü verdi. Bu dakikadan sonra Volkan kurtarışlarıyla öne çıkmaya başladı ancak 83. dakikadaki gole engel olamadı. Bu golde hatası olmadığını da eklemek gerekir. 74. dakikada oyuna giren Bienvenu son derece etkisizdi ve kendisinden bekleneni veremedi ve Fenerbahçe'ye katkı sağlayamadı. Uzunca bir süre Aykut Kocaman'ın forvet oyuncuları sıralamasında Semih'in arkasında kalması sürpriz olmaz. Stoch da etkili olamadı. Ne topla hızlı çıkabildi ne de top yaparak topun Fenerbahçe'de kalmasını sağlayabildi.

Son düdüğe yaklaşırken...


Top toplayıcılar bile dersini iyi çalışmıştı. 89. dakikada bir top toplayıcı, taç atışını kullanmak için top isteyen Marsilya'lı futbolcuya topu atmak yerine yerden yuvarlayarak Fenerbahçe'ye zaman kazandırmaya çalıştı. Fenerbahçe'de alışkanlık haline gelen maç sonu sendromu bu dakikalarda son derece hissedilir olmuştu. 90 +4'te gelen Marsilya'nın ikinci golüyle malesef Fenerbahçe 2-0 önde olduğu maçı galip tamamlayamayarak başlığı kendisi attı: "Fenerbahçe Şakası.."

 
Toplam blog
: 15
: 1127
Kayıt tarihi
: 02.11.08
 
 

Hayatı anlamlı yaşamaya çalışan, herşeyin "en"inden kaçınan, değerleri olan bir insan olduğumu dü..