Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Salih ile Çeyrek Finalde (Fenerbahçe 1-1 Viktoria Plzen)

Fenerbahçe Salih ile Çeyrek Finalde (Fenerbahçe 1-1 Viktoria Plzen)
 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında, deplasmanda 1-0 avantaj sağladığı Çek ekibi Viktoria Plzen ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale yükseldi.

Viktoria Plzen: Kozacik, Reznic, Prochazka, Rajtoral (Fillo), Cisovsky, Horvath (Duris), Limbersky, Darida, Kovarik, Kolar, Bakos (Tecl)

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, M.Topal (Salih), Selçuk, Cristian (Egemen), Caner, Kuyt, Sow (M.Topuz)

Aykut Kocaman; Webo'nun yokluğunda takımı eski sistemde sahaya sürdü. Sow'un tek forvet olarak ileride verimsiz kaldığı maçlardan hatırladığımız düzende. Arkasında 90 dakika boyunca çekilmeyecek bir oyuncu olan Cristian, geride ise Mehmet Topal ve Selçuk Şahin gibi sadece defansif yönü olan iki ön libero.

Mehmet Topal sakatlanıp yerine Salih Uçan girene kadar takımın ciddi bir atak geliştirdiği söylenemez. Fenerbahçe adına 43. dakikada gelen golde, Salih hem golün hazırlayıcısı hem de topu ağlara gönderen oyuncuydu. (1-0)

Salih Uçan gibi yetenekli bir oyuncuyu haftalardır kenarda oturtan zihniyeti anlamak mümkün değil. Açıkçası Mehmet Topal'ın sakatlanmasına sevinmemek elde değil. Aynı durum Selçuk ya da Cristian'ın başına gelse, inanın zerre kadar üzülmem. Aykut Kocaman'ın vazgeçemediği oyunculardan kalitesizlik fışkırıyor.

Cristian; toplamda yarım saat oynuyor, kalan dakikalarda sahada geziniyor. Topu alsa kaleye koşacak mecali yok. Selçuk; karşısında rakip görünce panikliyor, topu kime atacağını şaşırıyor. Hatta bir ara sol açıkta topla buluştu. Kaleye koşsa önü boş, topu sağa çıkarsa Kuyt'ın önü de boş. Kime attı dersiniz!

Viktoria Plzen takımı atak geliştirmek için baskı kurdukça, Fenerbahçeli oyuncular orta alanda ve geride top çevirme, hatta sık sık Volkan'a pas verme düşüncesindeydiler. Hatta bu gereksiz geri paslar yine Volkan'ın bireysel hatası ile gole dönüşebilirdi.

Geride kazanılan toplar ise ileriye gelişigüzel şişirildi. Dakika 61 Bekir'; taç çizgisinde baskı altında kontrol ettiği topu ileriye şişirmek istedi, ancak topu attığı yerde rakip oyuncu vardı. Akabinde Volkan'ın uyukladığı köşeden gol geldi. (1-1)

Bu dakikadan sonra tam yarım saat boyunca tur için ümitlenen konuk ekibin ataklarını izledik. Direkten dönen top, rakip kaleci dahi kale önünde pozisyona girdi. Takım ileride top tutamıyor, Cristian zaten oyundan düşmüş, Sow stoperler arasında yıpranmış. Aykut Kocaman oyuncu değişikliğini son 10 dakikaya bırakıyor.

Nasıl bir takıntıdır, inattır anlamak mümkün değil. Kendisi, tehlikeyi skora yansıdığı zaman anlayabilme yeteneğine sahip. Rakip son yarım saatte bir gol daha bulsaydı, takımı kim kurtaracaktı?

Fenerbahçe; UEFA Avrupa Liginde çeyrek finale kaldı. Bundan daha önemli bir durum olamaz, ancak bu eziyet ve acziyet de çekilecek gibi değil.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..