Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Şampiyon olabilir mi?

Fenerbahçe Şampiyon olabilir mi?
 

trtspor.com.tr


Elbette olabilir. Hala böyle kuvvetli  bir olasılık var. Fakat bu takımın Şampiyonluk şansını azaltan öyle çok etmen var ki?
 
Fenerbahçe'nin eski idari menajeri Volkan Ballı, Habertürk ekranlarında yayınlanan Sportürk adlı programda, önemli bir iddia ortaya atıyor:  "Aziz Yıldırım böyle yaparsa şampiyon olamayız!" Niye ?
 
Elbette , Fenerbahçe takımının Yöneticisi Sayın Aziz Yıldırım takım gol yediğinde ,doğru aşağı soyunma odasına iniyor ve ver yansın ediyor… Takım berabere kalınca , Sayın İsmail Kartal’ı kenara çekip fırça çekiyor. 
 
Geçen yıllarda , gayet başarılı  bir Teknik Direktör olan  Aykut Kocaman, Fenerbahçe’den sanki niye istifa etti.  Adamın, fırça yemekten canı çıkmıştı da ondan… Niye çeksin be! Onuru olan insan bir dinler, iki dinler , sonra çeker gider. Ondan sonra Ersun Yanal geldi. Ayni hikaye onun da başına patlamadı  mı? Her şeyine karıştılar. Dönemi güç bela tamamladı.. Ondan sonra eyvallah.
 
Fenerbahçe’li futbolcular da bu fırçalardan az nasip almıyorlar. Kendilerine ikide birde “galip gelmezseniz, kendinize yeni bir kapı arayın..” diye boşuna söylenmiyor.
 
Ballı, “Başkan Aziz Yıldırım'ın soyunma odasına indiğini ve futbolcuların bundan rahatsızlık duyduğunu belirten Ballı, bir oyuncunun sözlerini aktarıyor…”(milliyetskor.com)
 
Sağa fırça, sola fırça… Bu adamda moral mı bırakır? Takım artık fırçaya yeter demeye başladı. Yabancı oyuncular da, bu durumu gördüler de artık ne olursa olsun diyerek kendilerine ucuz, yakın… bir kulüp arayıp duruyorlar. Elbette bulurlar.. Emenike mi bulamayacak;  Dirk Kuyt mu bulamayacak? Hemen bulurlar… Fenerbahçe de harcadığıyla kalır… Zaten Türk takımları insan harcama makineleri… Bir iki sezon Okey.. Ondan sonra : ”Haydi Eyvallah!”
 
Birde üstüne üstlük…Daha Lig’ler bitmedi, durum belli olmadı. Fenerbahçe Birinci’mi, İkinci mi olacak belli değil… Ama şimdiden Teknik Direktör arayışı başladı. Alman Borussia Dortmund takımının eski Teknik Direktörü Jürgen Klopp’un bugünlerde İstanbul’da olduğuna ve Fenerbahçe tesislerinde kaldığına, yedirilip içirilip, gezdirildiğine ilişkin haberler kamuoyunda dolaşıp duruyor.
 
Bu durumda İsmail Kartal ne yapsın? İş bu kadar ciddiyse; belli ki o da yavaş yavaş bavulunu toplayacaktır. Tıpkı Aykut Kocaman; Ersun Yanal’ın yaptığı gibi… İsmail Kartal gibi bir Hoca’ya takım mı bulunmaz… Fakat İsmail Kartal takımına nasıl moral verecek?
 
Fenerbahçe Jürgen Klopp da gelse ve Fenerbahçe’nin başına atansa . bu nihayet yeni bir proje tayin olur… Sür git olamaz. O da Aziz beyi tanıyacaktır ve onun da İstanbul tatili çok kısa sürecek ve/fakat İstanbul da gerekli tatilini yapacaktır. Fenerbahçe de ne olursa olsun!
 
Aziz Bey’in Soyunma Odası’na gidip gelişlerinden bıkan bir oyuncunun : “ 'Bu şekilde giderse biz şampiyon olamayız' dediği biliniyor.
 
Bu durumda bu takım, Fenerbahçe, Super Lig’i nasıl bitirir? Buyurun bunun yanıtını da siz verin.
 
Beşiktaş derseniz. O da kendi kendisini yiyip  bitiriyor. Biliç bile anladığım kadarıyla kendisine yeni kapı arama peşinde..
 
Çok çabuk insan harcıyoruz. Adeta harcamıyoruz. Yiyoruz…
 
Hele Teknik Direktörler sanki  sahte para, hemen harcanmadan çöpe atılıyorlar. Yazık bu insanlara Teknik Direktörlere de, futbolculara da… Moral, güdüleme, insan yönetimi, öfke yönetimi; takım psikolojisi… Bir takımın işin sonunu getirmesi için önemle etmenlerdir ama bunları düşünen kim.
 
Önce yöneticiler parlıyorlar. Ve önce de onlar kaybediyorlar., Takımlar, yöneticiler Abdurrahim Albayrak’tan örnek almalılar. Ne yapıyor??
 
Sonuna kadar destek.. Sonuna kadar “Ben sizin yanınızdayım..” duygusu. Takım bunu ister. Ve futbolcular ayni zamanda Teknik Direktör ve tabii seyirciler. 
 
Hadi bakalım bu akşam Beşiktaş da Torku Konyaspor karşısında yenilip gitti. Artık Şampiyonlukta yok. Fenerbahçe Galatasaray kozlarını bu iki haftada paylaşacaklar. Bana göre artık bu kez Galatasaray bu işin peşini bırakmaz. Haydi rastgele...
 
Takımımızı yalnız bırakmamalıyız.. Re ..Re.. Re.. Ra...Ra..Ra...
 
 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..