Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe şampiyon olur

Fenerbahçe şampiyon olur
 

Derbi maç öncesi yaptığım değerlendirmede, maçın gollü beraberlik veya iki farklı Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlanacağını öngörmüştüm. Guiza ve Alex ikilisi ilk yarıda yakaladıkları %100 lük pozisyonlardan birini gol yapsa veya Bobo penaltıyı atsa bu kehanetim büyük ölçüde gerçekleşecekti. Maçın iki iyi savunma takımı arasında olacağını ve zorlu geçeceğini herkes biliyordu. Ancak Denizli' nin bu denli büyük taktik hatalar yapacağını kimse beklemiyordu.

Öncelikle zaten iyi bir takım savunmasına sahip olan Fenerbahçe' ye karşı top becerisi olmayan, defansif 7 oyuncu ile başlamak, ben buraya galibiyet için gelmedim mesajı idi. Üstüne üstük Fenerbahçe maçlarında defansın kabusu olan hızlı Holosko' nun ilk 11 de yer almaması, bu tür defansif ve kontra atağa dayalı futbol oynama amacındaki bir takım adına büyük bir hata oldu.

İlk yarıda resmen Fenerbahçe' nin maçı sürklase ettiğini gördük. Tek kale oynayan Fenerbahçe neredeyse %65' lere yakın bir topla oynama oranı yakaladı. Tek santrafor Bobo' nun topu almak için geriye kadar 20-30 metre gelmesi, maçın gidişatını da ortaya koyuyordu. İlk yarıda Ernst ve Fink ile İbrahim Üzülmez sahada yoktular. Fenerbahçe' de ise Gökhan Gönül ve Topuz sağı, Santos ve Özer solu adeta konrol altına aldılar. Emre- Selçuk ikilisinin de Fink ve Ernst' e üstünlük sağlaması ile Beşiktaş, üç pas üst üste yapamaz hale geldi. Bütün bunların yanı sıra Alex' in form düzeyinin giderek artıyor olması da BJK adına büyük talhsizlik oldu. Alex FB' ye ilk geldiği sezon gibi oynayınca, Fenerbahçe hücumda fazla zorlanmadı. Guiza ve Alex' in kaçırdıkları goller olmasa, FB' nin ilk yarı 3-0 ile tamamlaması içten bile değildi.

İkinci yarıda Denizli' nin hamlesi ile orta alanda güçlenen BJK, FB' yi kendi sahasına hapsetti. Bunda en büyük hata Daum' undu. Daum, un ilk 11' de Semih yerine Guiza israrı Fenerbahçe' yi çok zorluyor. Guiza hayranı! taraftarların ve Daum' un şunu artık görmesi gerekiyor; Guiza ile FB ileride top tutamıyor. Çok güçsüz ve son derece savruk bir oyuncu. Tüm bunların yanı sıra birde o kadar net goller kaçırıyor ki, takımının moralini bozuyor. Ne takım ne de Alex onun golcü özelliklerine güvenmiyor. Oysa Semih oynasa, ileride top tutan, rakibi baskılayan ve hava toplarını alabilecek bir slahınız olacak. Semih' e gerçekten yazık oluyor. Ancak bu haksızlığa önce Başkan, sonra da güzide FB taraftarı çanak tutuyor. Guiza' ya sevgi gösterdikçe, onu ilk 11' deki varlığını kabullendikçe, ondan çok daha iyi futbolcu olan ve kendi evladımız Semih'i kaybediyoruz. Bizden tekrar söylemesi.

Maçta hakem önemli bazı pozsiyon hataları yaptı. Her iki takım adına birer penaltıyı es geçti. Her iki takımdan bazı oyunculara kart göstermesi gerekirken göstermedi. Düzgün bir yönetim ile çok daha keyifli bir maç izleyebilirdik.

Peki şimdi ne olacak? Sene başındaki şampiyonluk favorim olan BJK, şampiyonluk potasından çıktı. GS- Bursaspor maçı ligin kırılma noktası olacak. Bu maçtan çıkacak 3 sonuçta Fenerbahçe' ye yarıyor. Kasımpaşa maçından alınacak bir 3 puan ile şampiyon Fenerbahçe olacaktır tahminindeyim.

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..