Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe şampiyon

Fenerbahçe şampiyon
 

Fenerbahçe.org.


Son maç, geçen sene ki son maçta kaçan şampiyonluk, bir, iki dakikalık sevinç ardından hüzün, derin hüzün, hemde Bağdat caddesinde canlı hüzün, güzelim mabedin yakılışı, polise yanımdan bir bayanın bir cisim atması ve kovalamaca, kaçış yine hüzün. Filim şerdi gibi gözlerimin önünden geçen zaman, zamanı durdurmak, dondurmak isteği, ama hayat devam ediyor. 

 

Şimdi yine aynı yerde inadına, yine bir flim şeridi gibi canlanacak, ama bu sefer şampiyon olarak kutlamalara başlamak, bu sefer çekirgede sıçrayamayacak, isterse ip cambazları iki ayaklarından zıplamak için yukarı doğru çekmeye çalışsada zıplayamayacak, çünkü artık ok yaydan çıktı. Şampiyon olma isteği, arzusu, bilinçi bu akşam tüm Fenerbahçeli futbolcularda var, bunu hissediyorum, seyircide bu bu duygulara ortak, tutuğu takımın geçen seneki traji komiksonundan beri bu akşamı iple çekiyor. Şampiyon olarak herşeye sünger çekip, “En büyük FENER başka büyük yok” diye haykırmak istiyor, avazı çıktı kadar. Analarından emdikleri ak süt gibi hakları da.. 

 

Bir sezon çalışmanın, karşılığını almak istiyor her iki takımda, bence ikiside çok iyi işler yaptılar futbol adına, ama Fenerbahçe adeta ikinci yarı kabuk değiştirircesine imkansızı başararak, adeta yenilmez bir armada oldu. Marka değerini ikiye katladı, sadece futbolda değil, diğer amatör branşlarda da rakipsiz şampiyonluklar kazanarak, bir spor kulübü nasıl olmalıdır? Sorusuna en güzel cevap oldu. 

 

Ayrıca tesis adınada devam eden devrim niteliğindeki yatırımlar da durmaksızın bir bir inşa ediliyor. Düşman çatlatırcasına..Bu da yemeğin tuzu biberi sanırım.. Ama tam tadında ... 

 

Neticede ne olrusa olsun, en değerlisi sanırım bu akşam kazanılacak 18. şampiyonluk, çok anlamlı olacak. Sivas da onbinlerce Fenerbahçe taraftarı hep bir ağızdan “bir şarkısın sen ömür boyu sürecek” diyecekler.. Şampiyonluğu kutlarken... 

 

Ben de caddede doyasıya kutlayacağım, 18. şampiyonluğu.. 

 

Kısmetse... 

 

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..