Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 2. turunun ilk buluşmasında Kadıköy'de Sevilla'yı 3-2 yendi.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 2. turunun ilk buluşmasında Kadıköy'de Sevilla'yı 3-2 yendi.
 

gazeteport


Fenerbahçe tarihinde ilk defa bir İspanyol takımın Avrupa kuapsında yendi.Sevilla ile bu akşam oynadığı Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında, Saraçoğlu stadında 3-2 yenerek İspanya'daki rövanşa bir farkla da olsa avantajlı gidiyor.

Maçtan evvel maçın kaderinin Volkan ve Kezman da olduğunu bunların iyi oynamaları durumunda diğer futbolcular Alex ve defans iyi olduğunda maçı kazanabileceğini, ve gollerin yanlardan gelecek ortalardan olacağını söylemiştim. Genelde de maç tahmin ettiğimiz gibi oldu ama Fenerbahçe defasındaki kişisel hataları hesaba katamadık, iki gol yemesine sebep oldu.

Özellikle Edu'nun yaptığı ve ilk olmayan kendi kalesine attığı gollerden birini bu tarihi maçta da atarak, ispanya'daki maça avantajlı bir skor ile gidememektedir. Bir defans oyuncusu yapmaması gereken ilk ana kural kendi kalesine yüzünü dönmemektir. Her zaman topla kale arasında olması gerktiği ana kuraldır.Ama orda atılacak bir gol belkide Fenerbahçe'yi tarihi bir tura taşıyacaktır.

İlk 6 dakikada Sevilla baskı kurarak sanki Fenerbahçe deplasmanda oynuyor görüntüsü verdi. Ama daha sonra toparlanan Fenerbahçe Gökhan ve Uğur ile kanatlardan taşıdıkları toplarla etkili olmaya çalışırken, rakip Sevilla ise çok çabuk oynayarak, ayağa paslarla ve ver kaçlarla Fenerbahçe kalesinde tehlikeli olmaya çalıştı. Çok süratli ve etkili futbolculardan kurulu Sevilla ayağa pas oynayan en iyi takımlardan biri olması Fenerbahçe'nin işini zorlaştırdı.

Volkan yaptığı kurtarışlarla, Kezman ise görevini layıkı ile yaparak ve Uğurun ortasında nefis kafa golü ile sahada en çok koşan futbolcu oldu. Yine Lugano Alex'in attığı kornerde topa kafa vurmadı adeta köşeye kurşun gibi sıktı.

Semih ise 8 dakika kala maça girdi, ve yine golcülüğünü konuşturarak galibiyet golünü atarak, artık çıraklıktan klasını konuşturan bir futbolcu haline geldiğini ispatladı.

Fenerbahçe evinde her takıma gol atacaka kapasitededir. Ama gol evet öyle basit hatalardan gol yemese, Avrupayı titretecek bir takım olmaması için hiç bir sebep olmayacak. İşte defans kurgusundaki oyun anlayışı ve adam markajını tam yapabilse şimdi belkide turu geçmiş bir Fenerbahçe'yi alkışlamış olacaktık.

Sevilla gerçekten çok iyi takım, defansındaki markaj hataları dışında çok iyi bir takım, ayağa pas, verkaç ve derin topları çık iyi kullanıyor. En önemlisi rakibe baskı yaptığı anda rakibin pas yapmasını engelleyerek rakibi felç etmektedir. Yanlız kaptan Alevez her iki pozisyonda kendini yere atarak ne yapmak istediğini anlamam mümkün olmadı.Profesyonellik ayrı, cirkeflik ayrı..
Sevilla'da Navas, L.Fabiano, Kanoute Keita Escude etkili oyunları ile dikkat çekti..

Seyirci için söylenecek tek kelime, "muhteşem" desek yeridir. Adeta 12. adam özellikle Saraçoğlunda damgasını vurmaktadır.Takımlarına olan sevgisi, hiç bitmemekte, yıllar geçsede Fenerbahçe sevgidini yüreklerinde, ruhlarında hissetmektedirler. Bu sevgi hiçbir şeye değişilmeyecek, dünya var olduğu süre devam edecek bir sevgidir..Ve sevgileri hiç bir zaman karşılıksız değildir. Fenerbahçe taraftarı ile bütünleşen dünya daki ender takımlardan biridir..

İşte Fenerbahçe Sevilla'yı 3-2 yenerek az da olsa İspanya'ya tur için umutlu gidiyor. Bakalım İspanya'da kanarya ötecekmi?.

Göreceğiz..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..