Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '06

     
    Kategori
    Futbol
     

    Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne nasıl kalabilir?

    Çarşamba günü Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'le yapacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı tarihi bir önem taşıyor. Fenerbahçe'nin yüzüncü yılında Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi demek, kulüp açısından çok değerli bir espiri olacak gelecekte. Peki bu iş nasıl olacak? Fenerbahçe nasıl geçecek bu turu?

    Bence turu geçebilmek için Zico'nun yapması gereken basit bir kaç iş var. Öncelikle maça çıkartılacak kadro çok önemli. Kaleden başlayarak bir devrim yapmalı Zico. Eğer Rüştü kalede olursa Fenerbahçe'nin var olan tur şansı ne kadarsa bunun yarısı baştan gitmiş olur. Çünkü Rüştü, Fenerbahçe'den ayrılıp Barcelona'ya gidişinden sonra tekrar alınma sebebi olan "tecrübe" olayında negatif bir özelliğe sahip. Rüştü'nün Avrupa karnesi oldukça zayıf. Olympiakos, M.United vb. maçları unutmak mümkün değil. Volkan böyle bir şansı gerek hal ve hareketleriyle, gerekse de form durumuyla hakediyor. Defans için yapılan eleştirilere katılmak pek de mümkün değil. Önder Turacı Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana en kötü maçlarını oynuyor şu sıralar. Demek ki formsuz ama, bu onun kalitesiz olduğunu göstermiyor. Bu maç Önder için bir fırsat. Can için tek kelime yeter sanırım: GENÇ!. Bu yüzden kesinlikle oynatılarak kazanılacak bir oyuncu. Sağ tarafta zaten Serkan cezalı olduğu için Kerim forma giyecek ve kesinlikle başarılı olacak. Sol tarafı konuşmaya gerek yok. Sağ ayaklı olmasına rağmen yıllardır Türkiye'nin en etkili sol kanat oyuncusu.(Hem defansif, hem de ofansif anlamda!) En önemli mevki ise orta saha. İşte burada da Zico'nun doğru tercih yapması Fenerbahçe'nin şansını arttıracak önemli bir faktör olacak. Uzun zamandır sakatlığından dolayı forma giyemeyen Selçuk bu maçta oynarsa sahanın yıldızı olacak. Orta saha Selçuk, Appiah ve Mehmet Aurelio'dan kurulmalı. Onların önünde de tabi ki Alex ve Tümer olmalı. İlerde tek başına Tuncay oynayacak belki ama Alex ile Tümer'in ofansif gücünü düşünürsek aslında 2, 5 ila 3 forvetle oynamış olacak Fenerbahçe:)

    Bir de taktik var tabi ki ama bu konuda Zico'nun felsefesine bir Fenerbahçe'li olarak hiç bir olumsuz eleştiri getiremem. Yani "ben değil rakip düşünsün, ben kendi oyunumu oynarım!". Kesinlikle Fenerbahçe'ye yakışan bir düşünce. Ayrıca agresif, sürekli saldıran, gol düşünen bir oyun yapısı. Buradaki tek üzüntüm yıllardır Fenerbahçe'de neden ilk onbirde oynatılmıyor diye sürekli teknik direktörleri eleştirdiğimiz Semih'in bu sistemde "şimdilik" başarılı olamayışı. Ama sanırım ilerleyen dakikalarda şans bulursa ve bir de gol bulursa! herşey bir başka olur Semih için.

    Sonuç: Fenerbahçe sahaya şöyle çıkmalı:

    Kaleci: Volkan

    Defans: Ümit, Önder, Can, Kerim

    Orta Saha: Appiah, Mehmet Aurelio, Selçuk

    Forvet arkası: Alex, Tümer

    Forvet: Tuncay

     
    Toplam blog
    : 1
    : 336
    Kayıt tarihi
    : 23.08.06
     
     

    16.07.1975 tarihinde İstanbul'da doğmuşum. İlk ve Orta öğrenimimi İstanbul'da tamamladım.Gazi Üniver..