Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '14

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Fenerbahçe şampiyonlar ligine gider

Fenerbahçe şampiyonlar ligine gider
 

Kişiler bu armaya zarar veremez


Bilinen şike iddiaları üzerine açılan davalarda konuyla ilgili olarak UEFA beş kişi üzerinden yürüyen davaya bakarak 2artı 1 yıl Avrupa kupalarından men ettiği Fenerbahçeye karşı İnsan hakları, genel hukuk ve evrensel vicdan açısından kabul edilemez bir karar almış, Uluslararası spor ceza mahkemeleri CAS a kulübün itiraz savını bilmememize karşın, basından takip edildiği kadarıyla, iddia edilen şikenin olmadığına dair bir savunma olarak yapılmakla da UEFA nın kuyruğuna takılma hatası yapılmıştır.
Türk adaletinden ceza ile sonunçlanan karara bakıldığında bu savunmaların bir işe yaramayacağı artık bellidir.
 
Ortada şike varsa va yapanlar belirlenmişse, yapılacak tek iş suçu işleyenlere bireysel ceza vermek yerine, suça hiç bir dahli olmayanların toptan cezalandıran UEFA nın kararı ile ilgili hukuksuzluğa karşı bir savunma kurmak ve üç beş kişinin olası eylemi nedeniyle milyonların ceza almasına engel olunmalıydı.
 
İnsanların en çok ilgi duyduğu spor dalı olan futbol artık her hangi bir kulüpte bir araya gelenlerin, sadece spor, ne de bir eğlence amaçlı oyunu olmaktan çoktan çıkmış, taraftar seyirci bağımlılıkları ile Dünyada en etkin sosyal ve ekonomik bir harekettir.
Milyonlarca taraftarı, sezon boyunca ülke şampiyonluğu ve sonrasında Şampiyonlar ligini bekleyen seyircisi, bu sayede Dünya arenasında kendini ifade etmek isteyen futbolcusu ve gene bu suça hiç bir etkinliği olmayan kulüp çalışan emekçileri bu hukuksuz karar ile cezalandırılmış olmaktadırlar.
 
Hukukun en önemli ilkesi olan suçun şahsiliği kavramına aykırı olan bu durumda hiç vakit kaybetmeden seyirci ve taraftarlar ile özellikle mali değerlerini ve dolayısıyla gelirlerini arttırıcı bir organizasyon olan, şampiyonlar liginden haksız yere dışlanan futbolcuların, Uluslararsı mahkemelerde dava açarak katılmadıkları suçtan dolaylı olarak aldıkları cezanın kaldırılmasını talep etmeleri gerekir.
 
Bu güne kadar yapılmış olan şike vardı yoktu davaları bir kenara bırakılıp, isnat edilen suçun dışında kalanlar adına hak aranmalıdır.
 
HİÇ KİMSE İÇİNDE OLMADIĞI BİR SUÇTAN DOLAYI CEZALANDIRILAMAZ.
Yaygın ve hızlı bir iletişim aracı olan Milliyet blogdan paylaştığım bu önerimin FB için bir çok maddi manevi kaybına bir çare olacağı temennisiyle.
 
 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..