Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Şampiyonluk Maçına Çıkıyor

Fenerbahçe Şampiyonluk Maçına Çıkıyor
 

Sezonun bitimine iki hafta var ama Fenerbahçe’nin sezon sonundaki yerini çok büyük olasılıkla bugünkü Ankaragücü karşılaşması belli edecektir. Zira eğer sarı lacivertliler bugün galip gelmeyi başarırsa son hafta kendi sahasında ve tamamen dolu tribünler önünde Trabzonspor’u geçmekte zorlanmayacaktır.

Ankaragücü Zorlu Takım

Ankaragücü ile ilgili birkaç istatistik:

Bu sezon kendi sahasında Sivasspor ve Gençlerbirliği olmak üzere sadece 2 kez mağlup oldu.

Galatasaray ve Trabzonspor’u yenerken Beşiktaş ile berabere kaldı.

Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş’tan gol yemedi.

Tüm bunlar göz önüne alındığında Fenerbahçe’nin işinin Ankara’da oldukça zor olduğu ortada. Bu durumun en büyük nedeni de Ankaragücü’nün kadrosunda Vassell, Geremi veya Sapara gibi tecrübeli ve büyük maçlara iyi konsantre olan oyuncular bulundurmasıdır. Zira bu oyuncular küçük maçlara yoğunlaşmakta zorluk yaşarken bu tür vitrin maçlara çok çabuk adapte olabiliyor.

Ortam Berbat

Bu sezon gerçekten birçok çirkinliğe sahne oldu ama bu maç öncesi bu olaylar adeta tavan yaptı. Önüne gelen elinde hiçbir kanıt olmadan ipe sapa gelmez açıklamalarla kulüpleri ve camiaları zan altında bırakmaktan hiç çekinmedi ve bugün maçı kim kazanırsa kazansın ne yazık ki bunun ahlaksızlığına uygun bir kılıf çoktan hazır vaziyette. Sezon sonunda bu dedikoduların bir daha yaşanmasını engellemek için herkese çok büyük iş düşüyor.

Şampiyonluk Kolay Değil

Diğer taraftan şampiyon olmak isteyen Fenerbahçe için hiçbir mazeretin geçerli olmadığını söylemek lazım. Eğer sarı lacivertliler şampiyon olmak istiyorsa, ki şampiyonluk her zaman zordur, bunu başarmak için her türlü zorluğu aşmak zorunda; buna rakibin hırsı veya ortamın bozukluğu da dâhil.

Daum’un öğrencileri şayet maçta kâbus görmek istemiyorsa, baskılı bir oyunla maçı erken koparmanın yollarını aramalıdır. Aksi takdirde geçen her dakika rakibin gücünü arttıracak, galibiyeti tehlikeye atacaktır.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..