Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe şampiyonlukta ''Ben de varım'' dedi ( 1 - 2 )

Fenerbahçe şampiyonlukta ''Ben de varım'' dedi ( 1 - 2 )
 

Maçın ilk golünü atan Zigler oldu.


Süper Final'de şampiyonluk için iddialı 2 takım TTNET Arena Stadında karşı karşıya geldi. Maçın genelinde Galatasaray ev sahibi olmanın avantajını da kullanıp üstün oynadı. Ancak Fenerbahçe Selçuk'un serbest vuruşu haricinde iyi direnerek kontra ataklarlaattığı gollere Galatasaray'ı yenerek  şampiyonluk yolunda çok önemli bir  galibiyet aldı.

Fenerbahçe bu galibiyetle Galatasarayla arasındaki puan farkını 2'ye indirerek Süper Final'de son 4 hafta kala şampiyonluk yarışındaki şansını iyice arttırmyı başardı. Galatasaray ise üstün oynadığı ve üstelik ev sahibi olduğu maçta yenilerek  Süper Lig'in normal sezonunda eldeettiği puanlarla yakaladığı avantajı azaltarak puan farkının inmesine engel olamadı. Fenerbahçe'nin galibiyetiyle 2 takım arasındaki şampiyonluk yarışı iyice kızışmış oldu.

Galatasaray'ın ın avantajı  2 puan önde olmasıyken Fenerbahçe'nin avantajı ise Galatasayla  evinde oynayacak olması diyebiliriz. Bakalım Süper Final'in son haftaları bize neler gösterecek ve şampiyonluğu hangi takım göğüsleyecek.   

Maçtan önemli anlar

11' Necati Ateş orta sahada Engin'in verdiği pasla ceza alanına yöneldi ve girmeden sert bir vuruş yaptı. Volkan köşeye giden topu yatarak iki hamlede kontrol etti.

13' Elmander ceza alanı yayında bulunan Necati'yi topla buluşturmak istedi. Yobo'nun ayağından seken top kaleci Volkan'da kaldı.

16' Galatasaray'da Semih ceza alanı sağ çarprazında yerde kaldı. Selçuk serbest vuruşu kullandı. Mehmet Topuz en önde topu karşıladı ve meşin yuvarlak taca gitti.

17' Ziegler savunmadan çıktı ve rakip savunma arkasına sarktı. Alex'in pasında topla buluşan İsviçreli yerden, köşeye giden bir vuruşla Muslera'yı mağlup etti. 1 - 0

19'Baroni uzaklardan kaleyi yokladı. Muslera'dan seken topa Alex'ten önce Semih müdahale etti ve önemli bir tehlikeyi önledi.

26' Rakibin geçen Emre Çolak kaleyi karşıdan gören pozisyondan sert bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

36' Engin defansın arkasına havadan bir pas gönderdi. Necati topla buluştu ve bvekletmeden bir vuruş yaptı. Yobo'ya çarpan top kornere gitti.

37' Engin korneri ceza alanı önünde bulunan Selçuk'a doğru kullandı. Selçuk gelişine bir vuruş yaptı ancak top yandan dışarı gitti.

41' Galatasaray'da Felipe Melo, Eboue ile yaptığı duvar pasının ardından ceza alanına girdi. Vuruşu yerden ve zayıf. Volkan topu kontrol etti.

44' Felipe Melo orta sahada ceza alanına doğru bir pas gönderdi. Gökhan'dan seken top Elmander'in önünde kaldı. İsveçli'nin vuruşu üstten auta gitti.

45' Melo orta sahada aldığı otpla Necati'yi rakip savunma arkasına kaçırdı. Sağ çarprazdan ceza alanına giren Necati'nin vuruşu Volkan'ın üzerine gitti 

Karşılaşmada başka gol olmayaınca ilk yarı Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

 49' Elmander ceza alanı önünde topla buluştu ve arka direğe hareketlenen Selçuk'a havadan bir pas attı. O da altı pastaki Necati ile topu buluşturdu. Necati'nin vuruşunda ise Volkan yatarak, mutlak gol pozisyonunu kurtardı. 

59'Galatasaray'da Elmander ceza alanı dışında yerde kaldı. Selçuk doğrudan kaleyi düşündü. Top üstten auta gitti. .   

60'Galatatasaray'da bu sefer de Emre yerde kaldı.  Selçuk bu sefer ceza alanına ortaladı. Hakan Balta penaltı noktasından kafayı vurdu, üstten aut...  

62 !  Engin sağ kanattan ortasını yaptı. Necati arka direkte kafayı vurdu. Top yan ağlarda kaldı.

68’Selçuk İnan frikikte topun başına geldi ve barajın üstünden sert bir vuruş yaptı. Volkan topa uzanmak istedi ancak parmaklarının ucundan geçen meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1 – 1

69’Galatasaray'da Elmander sağ kanattan ceza alanına girdi. Arka direğe yerden yaptığı ortada Aydın kaymasına rağmen topa yetişemedi ve sarı-kırmızılılar mutlak bir golden oldu.

70’Sol kanatta Selçuk ortasını yaptı. Arka direkte Aydın Volkan ile karşı karşıya beklemeden bir vuruş yaptıç Volkan bir gol pozisyonunu daha engelledi.

75’Engin Eboue'nin pasıyla ceza alanına girdi. İlk kontrolden sonra yükselen topa sert bir vuruş yaptı. Yan ağlarda kaldı meşin yuvarlak...

79’Fenerbahçe'de Bienvenu Semih ile girdiği ikili mücadeleden galip çıktı ve defansın arkasına hareketlenen Stoch'u topla buluşturdu. Stoch da köşeye bıraktı meşin yuvarlığı ve Fenerbahçe tekrar öne geçti.

84’Elmander penaltı noktasında topla buluştu ve kaleyi yokladı. Top üstten auta gitti.

89’Sabri uzaklardan kaleyi yokladı. Direk dibinde Volkan yatarak topun kontrolünü sağladı.

90’Elmander sol kanattan ortasını yaptı. Baros penaltı noktasında tek başına yükseldi ve kafayı vurdu. Top Volkan'ın bakışları arasında yandan dışarı gitti .

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe maçı 2 - 1 kazanarak puanını 42'ye çıkarttı. Galatasaray ise 40 puanda kaldı. Bitime 4 hafta kala şampiyonluk yarışı dahada nefes kesecek bir hal aldı.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..