Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe seriyi bozmadı

Fenerbahçe seriyi bozmadı
 

Fotoğraf www.tff.org.tr adresinden alınmıştır.


Fenerbahçe, Lugano ve Santos'tan yoksun çıktığı Konyaspor karşılaşmasını da kazanarak galibiyet serisini sürdürdü. 

Sarı- lacivertliler iştahlı futbollarıyla dikkat çektiler. Özellikle Emre Belezoğlu güzel oyunuyla dikkat çekti. Nitekim Fenerbahçe'nin attığı ilk gol Emre'nin rakipten çaldığı topu Niang'a göndermesi ile gerçekleşti. 

1- 0'dan sonra Fenerbahçe ikinci golü aradı. Çünkü maçı garantiye almak istiyordu. Rakibin ligdeki durumu da bunu gerektiriyordu. Çünkü Konyaspor, rakiplerinin kazandığı haftada mutlaka kazanmak isteyecekti. 

Fakat sarı- lacivertliler ilk yarıda aradıkları ikinci golü bulamadılar. Stoch bulduğu pek çok pozisyonu gole çeviremedi. Ama yine de pozisyona girmesi önemli. Stoch sahada kaldığı süre içerisinde iyi oynadı. Aykut Kocaman'ın bu maçta Stoch'a yer vermesi bence çok önemli. Aynı zamanda Fenerbahçe açısından çok olumlu bir olay. Aykut Kocaman, ligin ilk yarısında kaybolmuş bütün yıldızları birer birer kazanıyor. 

İkinci yarı Konyaspor'un risk alması bekleniyordu. Ama etkili olamadılar. Konyaspor'da göze en çok batan pas hataları oldu. Yeşil- beyazlılarda özellikle bazı oyuncular maçın başından sonuna kadar pas hataları yaptılar. Zayatte ve Mejia bu oyuncuların başında geldiler. Konyaspor'un sağ kanadı ise bu maçta felaketti. 

Konyaspor rakip kalede tehlike de yaratabildi. Ama faydalamadı. Aykut Kocaman, ikinci yarı yaptığı değişikliklerle maçı garantilemek istedi. Dia'yı oyuna alarak risk alıp ileri çıkmaya çaılşan ve açık veren Konyaspor defansının arkasına hızla sızmayı düşündü. Semih'i de oyuna alıp topu daha çok rakip sahada tutmak istedi. Semih de oyuna girip hemen gol atınca sarı- lacivertliler rahatladılar. 

Konyaspor'un artık bu ligde işi iyice zor. Fenerbahçe ise haftaya Galatasaray deplasmanına gidecek. Fenerbahçe'nin Galatasaray maçına biraz daha farklı bir kadroyla çıkacağı kesin. Fakat oyun olarak da bazı önlemler alınması lazım. Galatasaray- Fenerbahçe maçının Cuma akşamı saat 21.00'de oynanmasını ise doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..