Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe siyahi futbolcularıyla güldü! Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş

Fenerbahçe siyahi futbolcularıyla güldü! Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş
 

Spor Toto Süper Lig'in 25.haftası bir derbiyle kapandı. Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Beşiktaş'ı ağırladı. Yobo ve Sow'un golleriyle sarı lacivertliler galibiyete ulaştı ve lider Galatasaray'la arasındaki puan farkını üçe indirdi.

Derbinin adına yakışır bir mücadele izlediğimizi düşünmüyorum açıkçası. Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi iki kulüp arasında oynanacak maçların çok daha heyecanlı ve keyifli olması gerekirdi. Özellikle de Beşiktaş'ta sakat  ve cezalıların fazlalığı, Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki galibiyet serisi herkese bu maçın sonucunu tahmin ettirir türdendi fakat açıkası ben bu müsabakadan beklediğimi alamadım.

İlk yarısında Fenerbahçe üstündü ve oyuna hakimdi. Özellikle sol taraftan Stoch, Tanju'yu şaşkına çevirdi diyebilirim. Bire bir mücadelelerin hepsinde Slovak oyuncu üstündü ve ilk yarıda en etkileyici performansı ortaya koyan da oydu bence. Bazı tercihlerinde yanlışlar yapsa da, yine de oyunu ve mücadelesiyle sahanın en iyisiydi diyebilirim. Beşiktaş savunması çok zorlandı. Hücumda zaten istediklerini yapamadılar. Bunun neticesinde de sarı lacivertliler soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti ama bence yeterli değildi. 

Yeterli olmadığını ikinci yarıda Beşiktaş'ın oyunuyla görmüş olduk. Dengeler tersine döndü ve bu sefer siyah beyazlı takım rakibinin üstüne gelmeye başladı. Ernst, Sivok ve Mustafa başta olmak üzere, konuk ekip rakip kaleyi zorladı. Direkten dönen bir top var, kaçırılan pozisyonlar, Fenerbahçe'nin kalesinde golü görmemesi şanstı. Tanju'nun da kendini toparlamasıyla, Stoch da etkisiz kalmaya başladı. Son dakikada güzel bir atak organizasyonuyla Sow rahat bir gol attı ve skoru belirledi.

Konuk ekip Beşiktaş'la başlamak gerekirse, eksikleri fazlaydı. Beklerden gelen desteği, Fernandes ve Quaresma'nın paslarını aradığını söyleyebilirim. Mustafa Pektemek bence kaliteli bir futbolcu ama bu maç için yeterli tecrübede değildi, bu bakımdan Almeida'nın olmayışı büyük bir şanssızlıktı. Siyah beyazlılar savunmada çok sıkıntılıydı. Etkili Fenerbahçe hücumcularına karşı zorlandılar. En etkili isim olarak Ernst'i gördüm. Oyuncular fazla hırçındı, hırslılardı da, o pozisyonları kaçırmamaları gerekiyordu. Kaçırdıkları için de, onlar adına kaçınılmaz son oldu.

Fenerbahçe'ye gelirsek, eksik rakibini daha farklı mağlup edebilirdi. Bunu iyi kullanabildiğini düşünmüyorum. Gökhan ve Emre'nin sakatlıkları büyük talihsizlik oldu, oyunun gidişatını etkiledi. Sarı lacivertliler Samsunspor maçında olduğu gibi geri dönüşlerde sıkıntı yaşadı. Bunun dışında, topu kanatlara indirmekte başarılıydılar diyebilirim. Alex'i yeterince kullanamadılar. Sow'u ilk maçı olmasına rağmen beğendim. Bunun dışında, Caner bence oyuna daha erken girmeliydi, Aykut Kocaman o hamlesinde geç kaldı. Sarı lacivertliler, ilk kırk beş dakikadaki oyunlarıyla üç puanı almaya başardılar.

Her iki takıma da ligin kalan haftalarında başarılar... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..