Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe son nefeste : Fenerbahçe 1-0 Gaziantep

Fenerbahçe son nefeste : Fenerbahçe 1-0 Gaziantep
 

Fenerbahçeli oyuncular, birbirilerine şampiyonluk için kenetlenmiş durumdalar...


Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, belki de kalan maçlarda en kritik rakibiyle karşılaştı bugün, Anadolu kulüplerinin fırtınalarından Gaziantepspor'la. Mükemmel bir maç sonucunda, 90+4'te gelen golle, Fenerbahçe karşılaşmayı kazandı ve puanını 67'ye yükseltti. Şu anda maç fazlasıyla lider konumunda.

Başından sonuna kadar, kemik seslerinin eksik olmadığı müthiş bir maçtı bana göre. İki takım da son derece mücadeleciydi. Gaziantepspor kapanmadı, elinden geleni yapmaya çalıştı. Fenerbahçe son derece konsantreydi, hırçınlıklarından ve hırslarından belliydi. İki tane iyi futbol oynayan takımın maçı vardı bu akşam, izlemeyenlerin çok şey kaçırdığını düşünüyorum.

Öncelikle Gaziantep'ten bahsetmek istiyorum. En başta şunu söylemeliyim ki, Saracoğlu'ndan puansız ayrılmalarına üzüldüm çünkü gerçekten iyi mücadele ettiler ve en azından bir puanı hak etmişlerdi. Fenerbahçe'ye bu kadar direnen, bu kadar kendini savunabilen, aynı zamanda da ileri çıkıp pozisyon bulabilen takım çok az Türkiye liglerinde, belki yok bile. Fakat bugün Gaziantep, ezber bozdu. Keyif veren bir futbol oynadı. Takım halinde disiplinliydiler, ellerinden geleni yaptılar, mücadeleleri çok yüksek düzeydeydi.

Tolunay Kafkas, dersini iyi çalışmıştı. Takımını güzel oynattı. Özellikle de, Dani'nin mücadelesi gerçekten takıma çok fayda sağladı. Sadece Dani'nin değil, bütün takımın performansı çok önemliydi. Hepsi üst düzey mücadele ettiler. Fazla şey söylemeye gerek yok Gaziantespor için, mücadelelerinden dolayı tebrik ederim.

Arada hakeme ufak bir paragraf açmak gerekirse, hakem hakkında fazla konuşmak istemiyorum. İki tarafın aleyhine de yanlış kararları oldu. Hakem üzerine çok fazla konuşulmaması gerektiği kanaatindeyim, hakemleri etki altına almamak gerekiyor. Sadece şunu söyleyeyim, pozisyonları iyi süzemedi, sarı kartlarını bana göre yanlış kullandı, futbolcuların üstüne gelmesine izin verdi. Vasatı aşamayan bir yönetim vardı sahada hakem Hüseyin Göçek adına.

Fenerbahçe'ye gelirsek... Maça inanılmaz konsantreydiler. Her pozisyonda hakemin üstüne yürümeleri de, maçın spikerlerine göre bunu gösteren bir şeydi, bana göre o olaydan daha çok, oynadıkları futbol bunu gösterdi. Son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmadılar, en azından gol sevinçleri bile şampiyonluğu ne kadar istediklerini, birbirlerine ne kadar kenetlendiklerinin bir göstergesiydi. Bu bakımdan, Fenerbahçe'yi gerçekten tebrik ediyorum.

Alex'in olsun, Caner'in olsun, Gökhan'ın olsun, bütün futbolcuların olağanüstü bir gayreti vardı. Bununla beraber, Aykut Kocaman oyunu çok iyi okudu ve çok iyi yönetti. Dia'nın ve Stoch'un oyuna alınması profesyonelce bir yönetim örneğidir. Özellikle Dia, oyuna çok şey kattı. Sağ kanada daha fazla hareketlilik getirdi. Stoch'un golde katkısı var. Bunlar bir teknik direktör için çok önemli, Türk futbolu Fenerbahçe kulübünün desteği sayesinde büyük bir teknik direktör kazanıyor.

Fenerbahçe'yi de, Gaziantespor'u da mücadelelerinden dolayı tebrik ederim. Fenerbahçe'nin bu mücadelesinin devam etmesini temenni eder ve başarılar dilerim...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..