Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe son turunu sessizce attı (Fenerbahçe 1-0 BATE Borisov)

Fenerbahçe son turunu sessizce attı (Fenerbahçe 1-0 BATE Borisov)
 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2. tur maçında; deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Belarus ekibi BATE Borisov'u 1-0 yenerek kupanın dışına itti. Son 16'ya kalan Fenerbahçe'nin rakibi ise Napoli'yi eleyen, Çek temsilcisi Victoria Plzen oldu.

BATE Borisov: Gorbunov, Yurevich (Aleksievich), Gayduchik, Filipenko, Bordachev (Mozolevski), Olekhnovich, Baga, Hleb, Rudik, Volodko (Pavlov), Rodionov

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, M.Topal, Salih (Selçuk), Cristian, Kuyt, Webo (Semih), Sow (Caner)

Fenerbahçe; deplasmanda 0-0 biten ilk maçın ardından, Kadıköy'de seyircisinden yoksundu. Mutlak galip gelmesi gereken kritik bir maç, hatta rakip 20. dakikada 10 kişi kalıyor, ancak takım öyle bir oyun sergiliyor ki, anlam vermek mümkün değil. Tribünde seyirci, takımda ruh yok.

Fenerbahçe; uzatmalarla birlikte 75 dakikayı 10 kişi oynayan rakibi karşısında, 3 pas yapamıyor, 1 organize atak geliştiremiyor. İlk yarı boyunca 38. dakikada Sow'la girilen ve kaleciden dönen tek isabetli şut, bir de 45. dakikada gelen penaltı golü var.

Sezonun ikinci devresi itibariyle Fenerbahçe açısından kayda değer en önemli değişiklik; Emre'nin takıma dönüşüdür. Trabzon'daki oyunun mimarı da kendisidir. Varlığı ile yokluğu arasındaki fark gayet açık. O'nu Avrupa maçlarında kullanamayacak olmak, gelecek maçlara dair umutları iyice azaltıyor.

Emre'siz Fenerbahçe'de; kaçak güreşçiler bir bir ortaya çıktı. Başta Cristian ve Kuyt olmak üzere, futbol adına bütün heyecanımıza turp sıktı desek yeridir. Webo ve Sow'un çabasına çare bulma çabasında olan Salih de ikinci yarı oyundan alınan ilk oyuncu oldu.

İkinci yarının hemen başında konuk ekip, mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Eğer ki kaza bela bir gol atsalar, Fenerbahçe'nin bu gole karşılık verecek gücü yoktu. Penaltı da olmasa nasıl skoru değiştirirdik diye düşünmeden edemiyorum.

Takım 1-0 önde, kritik bir skor olduğu için ikinci golü bulmak zorundasınız. Ancak ileri uçtaki Webo ve Sow top tutmakta güçlük çektiler. Çünkü Sow sol kanatta didinmekten iyice yıprandı. Webo da stoperlerin kucağında kayboldu gitti. Üstelik sık sık ofsayta düştüler. Aykut Kocaman ise buna çare(?) olarak Salih'i çıkarıp Selçuk'u oyuna aldı. Zaten tek derdimiz de buydu!

Takımın sağ kanadı ise ayrı bir eziyet. Kuyt'ın futboldan nefret ettiren performansı, Gökhan Gönül'ün de ciğerlerini patlatmak üzere. Gökhan; destek bulamadığı için 60-70 metrelik alanı gidip-gelmek zorunda kaldı. Bu yorgunlukla da ceza sahasına etkili toplar atamadı.

Oyunun son dakikalarında tüm riskleri alan konuk ekip, kaleyi dahi boş bıraktı. Ancak kontra atakla bu boşluğu değerlendirecek, topla koşu yapacak bir oyuncunun olmayışı, ikinci gol hayallerini suya düşürdü. Özellikle Kuyt bu boş pozisyonlarda saç-baş yoldurdu; bulduğu 2-3 fırsatı harcadı gitti.

Fenerbahçe'nin karşısında bulunan rakip için, grup maçlarında karşılaştığı en zayıf ekip olan AEL Limassol'dan dahi kalitesiz bir ekip demiştik. Bir de bu kalitesiz takımın neredeyse maç boyunca 10 kişi kalmış halinden kalenizde 4-5 tane kritik pozisyon görüyorsunuz.

Şimdi son 16 takıma kaldık diye gönül rahatlığıyla sevinebilir miyiz? Rakip Victoria Plzen; İtalyan ekibi Napoli'yi, deplasmanda 3-0 kendi sahasında ise 2-0 ile eleyen bir ekip. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz/kaybedilmez ancak, maalesef ki Fenerbahçe'nin görebileceği son tur burası gibi görünüyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..