Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Spartak Moskova maçı sonucu turu kim geçer?

Fenerbahçe Spartak Moskova maçı sonucu turu kim geçer?
 

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor; Fenerbahçe' nin bugün rakibi Spartak Moskova değil. Fenerbahçe' nin rakibi yine Fenerbahçe! Neden mi?

Çünkü bugünkü maçın sonucu Alex ve Aykut Kocaman' ın, hatta dolaylı olarak Başkan Aziz Yıldırım' ın kaderini belirleyecek. Nasıl mı?

Fenerbahçe bugün Spartak Moskova karşısında galip gelir ve turu geçerse, Aykut Kocaman taraftar nezdinde büyük  prestij kazanır. Müzmin Alex romantikleri hariç çoğu kişi, "Alex' siz de maç kazanabiliyoruz" durumunu kabullenir. Fenerbahçe bugün kaybederse, Aykut Kocaman büyük kredi kaybeder. Tribünler, maç sonu Alex lehine tezahüratlar ile inler. Ayrıca şunu da söylemek lazım ki, tribünler zaten Alex konusu nedeniyle patlamaya hazır bomba gibi. Maç içinde Fenerbahçe' nin iyi futbol sergileyememesi de homurdanmalara neden olabilir.

Aykut Kocaman' ın kafasındaki 11 kalede Mert, defansta Gökhan, Egemen, Yobo, Hasan Ali, orta sahada Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, sağ açıkta Kuyt, sol açıkta Krasic, forvette Sow olacaktır. Elbette ilk maçtaki gibi Mehmet Topal' ı sağ, Sow' u sol, Kuyt' u forvette oynatma ihtimali de var. Cristian' ın ikinci yarı oyuna mutlaka dahil olacağını düşünüyorum. Ancak doğru olan orta üçlüyü Selçuk, Mehmet Topuz ve Mehmet Topal' dan kurarak takıma saha içi direnç kazandırması olacaktır.

Rakip, Spartak Moskova' da en büyük sorun 2 stoperin hataları ve orta göbekteki ikilinin fazlasıyla defansif olmaları. Bu sorunları takım presi ve topu vakit kaybetmeden kanatlara taşıyarak aşmaya çalışıyorlar. Maça biraz daha temkinli başlamaları kuvvetle muhtemel. Emenike' nin kontra atak performansı önem taşıyor. Maç boyu Yobo' nun onu çok yakın alması, beklerin de kademede hatasız oynaması gerekecek.

Peki Fenerbahçe bu maçı kazanabilir ve turu geçebilir mi?

Cevap Fenerbahçe' nin kendisi ile yapacağı maçın sonucunda saklı. Taraftar Alex konusunda maç öncesi ve sırasında sessiz kalır, sadece takımı destekler ve maç boyu desteğini sürdürürse, bu turu geçeriz. Saha içinde de futbolcuların, müthiş bir motivasyon ile ve özellikle defansta çok dikkatli oynaması gerekiyor. 1 gol yendiği takdirde, iş müthiş zora girecektir. Bu sebeple Fenerbahçe' nin de maça dikkatli başlayacağını ve ilk 60 dakika boyunca temkinli bir futbol sergileyeceğini düşünüyorum. Maçın çok gollü geçeceği kanaatinde değilim. Ancak büyük bir mücadele izleyeceğiz.

Maça ilişkin iki senaryo dahilinde 2 skor tahminim var.

1. senaryoda, Fenerbahçe golü ilk 45 dakika içinde bulursa, skoru korumayı başarır ve turu geçer. Skor tahminim 1-0 veya 2-0  olur.

2. senaryoda, Fenerbahçe 60. dakikaya kadar golü bulamaz ise panikler ve 65. dakikadan sonra oyuna 5' er dakika aralıkla Cristian, Stoch, Krasic (ilk 11' de değilse) ve Bienvenu' den 3' ünün dahil olacağını söyleyebiliriz. Spartak Moskova ise kontra ataklar ile Fenerbahçe' yi zorlar. Bu şekilde maçın gollü bir beraberlikle bitmesi muhtemel olur. Tahminim 1-1 veya 2-2' dir.

Turu geçmek için Fenerbahçe' nin Fenerbahçe' yi yenmesi şart. Maç sonrası analizde görüşmek dileğiyle.

http://twitter.com/bertankaya

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..