Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe taraftarı 'Kadın Kıyafeti' ile Manisaspor maçına girerse...

Fenerbahçe taraftarı 'Kadın Kıyafeti' ile Manisaspor maçına girerse...
 

Bunlar çok kalabalık!..


Bildiğiniz gibi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) disiplin talimatında değişiklik yaparak, bundan böyle maçların seyircisiz oynanmamasına karar verdi.

Bu karar futbolu sevenleri sevindirdi…

Ancak takım yine ceza alacak, buradaki ince detay; bu maçlara erkek seyirciler ve 12 yaşından büyük erkek çocuklar giremeyecek!

Seyircisiz oynama cezası verilen takımın maçlarına 12 yaşından küçük erkek çocukları ve her yaştaki bayanlar girebilecek.

Futbol Federasyonu internet sitesinde yayınladığı bu bilgiye “Devrim” gibi karar adını vermiş. Gerçekten de devrim gibi(!)

Maç seyirci ile oynanacak, maçı seyredenler para vermeyecekler. Sahi maç seyircili ve bedava oynanırken, stadyumun temizliği için harcanan emeğin karşılığını kim ödeyecek?

Futbol Federasyonu o takıma bir bedel ödeyecek mi?

Gelelim yarın oynanacak Fenerbahçe maçına:

Maça girenler nasıl kontrol edilecek?

Örneğin bayan kılığına girip, kafasına türbanı geçiren veya çarşafa giren erkekler maçtan içeri girerse, bunun cezası ne olacak?

Kapıdan girişleri kim kontrol edecek?

Emniyet mi?

Özel Güvenlik mi?

Eğer emniyet kontrol edecekse, bu tip sızma hareketleri karşısında Fenerbahçe’ye ceza verilecek mi?

Özel güvenlik kontrol edecekse, sorumluluk o görevliyi kiralayan kulüpte mi olacak?

Sakın yanlış anlamayın; kadın kılığına girip stadyuma girmeye hiç niyetim yok. Ben şu anda Antalya’dayım ve maçı televizyondan izlemeyi düşünüyorum.

Ben mesela dedim!..

Düşünsenize, kafaya türbanı geçiren, çarşafı giyen en az 35-40 bin erkek kapılardan içeri sızıyor! Maç başlıyor ve tezahürat başlıyor…

Görüntü ile gelen ses birbirinden farklı!

Bir o kadar da stadyumun dışında Fenerbahçe seyircisi var, iki ses birbirine karışıyor ama bir türlü bayan sesine benzemiyor!

Bu durum karşısında Futbol Federasyonunun kararı ne olur?

En önemlisi de maçların sonucunu oynanmadan (önceden) bilen, Emniyet Teşkilatımızın etkili ve yetkili kişileri ne yapar?

Böyle bir durum karşısında Polis her halde bir tutanak tutup, özel yetkili savcıya iletir. Çünkü bu organize(!) bir iştir! Özel yetkili savcı, bu kadar kişiyi tek seferde tutuklayabilir mi?

Olmaz demeyin, Balyoz Davasında. Bir savcı istedi, iki hâkim 165 muvazzaf ve emekli askerin tutuklanmasına karar verip, tutukluları önce mahkeme salonunda hapsettiler. Burada 5 saat kalan tutuklu muvazzaf ve emekli askerler, sonra şu anda bulundukları ikametgâhlarına gittiler!

Neyse biz dönelim asıl konumuz futbola:

Bildiğiniz gibi Türkiye Futbol Federasyonu, tüm deneylerini Fenerbahçe üzerinden yürütüyor! Fenerbahçe bir nevi Federasyon için KOBAY!

Örneğin; bir yandan sen suçsuzsun diyor, ardından Şampiyonlar Ligine göndermiyor! Oysa aynı soruşturmanın içinde yer alan Trabzonspor ve Beşiktaş Avrupa kupalarında yollarına devam ediyorlar.

Bir taraftan seni ligden düşürmeyeceğim, senin için kararı sezon sonunda vereceğim diyor, sonra da sezon içinde, sezon başlarken Fenerbahçe’nin aleyhine tüm kararları bir bir alıyor. Bundan etkilenen hakemler, daha ilk iki haftada Fenerbahçe’nin iki penaltısının üzerine yatıyor!

Fenerbahçe 11 günde 4 maç oynayacak şekilde programlanırken, rakipleri iki maçta kalıyorlar! Rakipleri daha sonar iki maç oynarken Fenerbahçe ancak bir maç oynayabiliyor!

UEFA yetkilileri Beşiktaş seyircisine özel pankart için izin verirken, emniyet yetkilileri ve Futbol Federasyonu yetkilileri, Fenerbahçe seyircisinin açmak istediği pankarta izin vermiyor!

Oysa sakıncalı görülen pankartta şu cümle yazılı: “Arma namusumuz, forma kefenimiz, alnımızın teri bizim şerefimiz”

Neyse…

Biz görevimiz yapıp buradan Futbol Federasyonu’nu uyaralım.

Fenerbahçe-Manisaspor maçına, stadyuma ‘bayan kılığında erkek seyirciler’ girebilir(!) bu nedenle gelen seyircilerin üstü başı iyice aransın(!)

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..