Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe tarihi rekor kırarak şampiyonlar liginde 2. tura çıktı..

Fenerbahçe tarihi rekor kırarak şampiyonlar liginde 2. tura çıktı..
 

Fenerbahçe resmi sitesinden alınmıştır.


100 yıllık tarihi dev, Fenerbahçe yıllardır, ilmek ilmek ördüğü çalışmalarının ödülünü bu sene çok iyi başlamadığı kendi ligine rağmen Avrupa Şampiyonlar liginde aldığı 11 puan ile tarihi rekor kırarak 2. tura çıktı. Bu Türk futbolu açısından da çok önemli, diğer takımlarımızın başarısız olduğu (Galatasaray’ın inşallah UEFA kupasında 2. tura çıkmasını diliyorum) bir dönemde, tabiri caiz ise bu başarı ilaç gibi geldi. Bir çok takımımızla daha çok başarılı olmak zorundayız. Bir zamanlar Galatasaray’ın kazandığı Super Kupa ve UEFA kupasının devamını getirmeliyiz, getirmeliyiz ki, Türk futbolunu Dünyanın sayılı ekol ülkeleri arasına girsin. Milli takımımız Avrupa Şampiyonasın da başarılı olmalı ki, ülkeler bazında da futbol da zirvede ki ülkeler arasında kendimize yer edinelim. Bu amaçta yapılan tüm hizmetleri ve başarılara imza atan herkese gönülden teşekkürler.

Fenerbahçe akşam son maçına çıkarken 12. güç, seyirci yine muhteşemdi, üzerine düşen görevi laiki ile yaptı, birkez daha bravo Fener seyircisine, dosta düşmana nasıl takım desteklediğini gösterdi. Edu yine aynı hatalı hareketi maçta yaparak takımını CSK karşısında kendi kalesine attığı golle mağlup duruma düşürürken, futbolda alt yapıda defans futbolcularına ilk öğretilen şey 1. Rakip ataklarda ilk önce kademe yapacaksın. 2. kaleye kesinlikle yüzünü dönmeyeceksin. Bu bir kuraldır, defans adamlarının yapması gerken olmazsa olamazlarındandır, ama Edu iki CSK maçında da yaptığı aynı hatalarla Fenerbahçe’yi zor duruma sokacaktı ki allahtan Alex imdada yetişti, ne şuttu o, allahım, kaleye bakması ile, vurması ve topun yan fileler ile buluşması bir oldu, belkide Şampiyonlar liginin en güzel gollerinden birini attı. Fenerbahçe’ye hayat verdi, yediği golden iki dakika sonra.

Fenerbahçe ilk dakikalarda stresten olsa gerek aceleci ve topu çok ayağında tutarak top kaybetti, ama daha sonra toparlandı. CSK genç kadrosu ile yapacağı fazla birşey yoktu.

Attıkları golde de Türk futbolcusu Caner çok iyi yere yaptığı yerden orta ile, golde payı büyüktü..

Fenerbaçe Avrup da ilk 16 takım arasına kaldı.Ama iş şimdi bu güçlü, gurupların da a birinci olan rakiplerden 21 Aralık’ta kurada çıkacak olanı elemek, işte şimdi tüm mesele bu, bunun hesaplarını yapmalı Zico, bunun için kafa patlatmalı, arka arkaya kazanılan Galatasaray derbisi ve CSK maçları artık bitti, şimdi hedefler büyük, rakipler zorlu..

Ama bunun da üstesinden gelecek herşey Fenerbahçe de mevcud..

Haydi bastır KANARYA...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..