Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe tat vermedi

Fenerbahçe tat vermedi
 

Fenerbahçe’yi Denizli karşısındaki futbolundan dolayı “beğendim” dersem yalan olur.
Beğenmedim.

Fenerbahçe’nin dizilişinde bir sorun yok. İdeal kadrosunu da sahaya sürmüş ama, dişlilerin bir yerinde eksiklik var. Maçın son düdüğü çaldığında ise bu aksayan dişlilerin neler olduğunu düşünmeye başladım.

-Kalede Volkan hatalı çıkışlarını sürdüreceğe benziyor ve bu yönde tam bir güven vermiyor.
-Defansta Önder alenen sırıtıyor. Mutlaka bu bölgenin sorunu çözümlenmeli.
-Orta sahada Christian’ın daha fazla kendisini göstermesi gerekiyor. İyi bir futbolcu ama, fazla oyuna ağırlık koymuyor.
-Kâzım iyi bir futbolcu olmasına rağmen, içeri kat etme konusunda sıkıntıları var.
-İleri de ise Guiza başlı başına bir problem.

Yukarıdaki maddelerin çözülmesi gerekiyor. Acilen.
Defansta, Önder sorunu çözümlenmez ise Fenerbahçe, biraz daha dişli rakiplerden rahat goller yer. Forvette Guiza sorunu çözülmez ise Fenerbahçe, gol yollarında sıkıntılar yaşar. Her ne kadar Guiza iki gol atmış olsada siz bakmayın atılan iki gole. Birçok pozisyonu cömertce harcadı Guiza. Ayağındaki topu kullanamayışı başlı başına bir sorun. Atak esnasında hücuma kalkan takımı isabetsiz pasları ile oyundan düşürüyor Guiza. Topu kullanma becerisine sahip olan bir santrafor olsa, Fenerbahçe dünkü maçta açık fark yapardı.

Fenerbahçe’nin eksikliklerinin yanında iyi yanlarıda vardı. Alex ve Dos Santos’un pas gösterileri, Emre’nin çalışkanlığı ve Bilica’nın sürekli motivasyon halinde olması, takımın iştahlı oynaması iyi yanlarıydı. Bu durum bile Fenerbahçe’nin geçen seneden fersah fersah iyi olduğuna işarettir. Ayrıca takımın daha fazla pas yapabilme ve topu sahada gezdirme kapasitesinin hayli yükseldiği malumunuz. Kondisyon açısından da zaten çok iyi bir takım haline geldiği ve teknik heyetin en önemli özelliğinin kondisyon yüklemesi olduğu malumunuz.

Fenerbahçe açısında kolay bir maç olmasına rağmen, iki farklı bir deplasman galibiyeti oldu. Ama zor olduğunu belirtmeliyim. Bu denli zayıf bir takım karşısında Fenerbahçe’nin daha farklı galip gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Lige galibiyetle girmek güzel oldu. Hem de deplasman galibiyeti ile girmek bir hayli güzeldi. Ama daha farklı olabilirdi. Olmadı.

Bu sezon Fenerbahçe açısında güzel geçecek gibi ama Denizlispor açısından durum pek parlak görünmüyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..