Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Trabzonsporu sürklase etti:2-0

Fenerbahçe Trabzonsporu sürklase etti:2-0
 

FENERBAHÇE TRABZONDAN RÖVANŞI ALDI:2-0 

Fbahçe Trabzonspor maçını kazanarak 3 takımı eşit seviyede yarışa soktu: Fenerbahçe- Bursaspor - Trabzonspor 

Beşiktaş ise ligteki hedefi 2.liktir. Şampiyonlar ligine göre bir strateji ve Türkiye kupasını kazanmak hedefidir. Gizli hedefi ise UEFA AVRUPA LİGİ nde başarıdır. 

Gelelim maça.. F.bahçe fırtına gibi başladı. Çok iyi istekli başladığı maçta hemen 2 -0 gibi bir skor yakaladı. Sonra hakem maça ayar getiremeyince, kendi istediği kartlar geldi. Futbolcular maçta tempo ve mücadele verirken kartı hiç düşünmediler. Art niyet ise hiç yoktu. Tartışma kavga olsa bile kesinlikle birbirlerine hakaret veya başka bir şey yoktu. Aslında bu iki takım geçen yıl Kadıköyde kötü ayrılmıştı. Bir takımı berabere kalarak şampiyonluktan ediyorsunuz, bu sahaya çıkarken bu hatırayı unutmanız mümkün değildir. Genede seyirci hakaret etmedi.. Trabzonspor çok rahat oynadı. Ha tabi insanın aklına şu geliyor: Kardeşim geçen sezon son maçta bu Fenerbahçe sahada bu şeklilde oynamalıydı. 

Bu maçta neler değişti: 1- Fenerbahçe bu ligte isterse her şeyi başarır..Kadro istikrarı açısından büyük avantaja sahip bir takımdır. Ayrıca Kazım gibi sorunlu oyunculardan da uzaklaşmak avantajdır. Alex e gerekli özgüven gelsin yeterlidir... 

2- Trabzonspor takımı limitlerini zorlayarak buraya kadar geldi. İnişi durdurmaları zor.. Burak YILMAZ , Umut BULUT , JAJA gibi futbolcular bana göre ilk yarı olağanüstü oynadılar. Bu limitlerde oynamaları zor gibi geliyor. FORMSUZ DEĞİLLER..Fakat bu seviyedeler. Normal oyunları bu kadar..İleri haftalarda bu cümlelerim daha anlam kazanacaktır. 

3- Bursaspor aslında ligin en tehlikeli takımıdır. Çünkü hakemler ve rakipler tarafından ciddiye alınmıyorlar. Fazla üzülmüyorlar..Çok rahat yürüyerek 2. oldular. Geçen yılda şampiyon oldular. GALATASARAY maçını kazanırken hani hakem hatları ? Şenol GÜNEŞ neden konuşmadı ? Galatasaray camiası hiç fazla üzerine gitmediler ? 

Sonuç olarak değerlendirmelerim kendime aittir. Buradan hiç bir takımı küçümsemek amacım değildir. Yalnız şu var ki futbol sahada o gün belli olan bir oyundur.. Geçen hafta Fenerbahçe şansa kazandı diyen yazarlar bu hafta övgüler dile getirmeleri çok komiktir. Emeğe saygı duyulmalıdır. Antalyaspor bu ligin en iyi takımlarından biridir. Bakınız hakem objektif maç yönetirse Trabzonspordan puan alması sürpriz değildir.Bu takım deplasmanda yenmek ise Fenerbahçe için başarıdır. 

Başarı alkışlanmalıdır. Futbol bir spordur. Sadece oyundur. Abartılmadan izlenmelidir. 

Her sene bir şampiyon çıkar.. Biz seyirciler ise o şampiyonu alkışlamak ve kutlamak zorundayız..Her kim olursa olsun.. 

Sevgi ve saygılarımla..Toprak 

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..