Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '19

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Transfer Harekatı

Fenerbahçe yeni sezona Ersun YANAL yönetiminde şampiyonluk hasretini sonlandırmak hedefiyle başlayacak. Geride kalan kötü sezonda mevcut kadronun potansiyelinin, yapacaklarının farkında olan bir hoca ile devam etmek bu açıdan çok önemli. Fenerbahçe tarihinin en erken şampiyonluğunu, göze hoş gelen bir futbolla yaşatan Ersun Yanal'a istediği oyuncular alınırsa tarihin tekerrür etmemesi içten bile değil. Bu nedenle yönetimin Comolli'yi sadece hocanın ve scout ekibinin izlediği oyuncuları uygun maliyetlerle transfer etmesi için yetkilendirmesi, bunun dışında yetki vermemesi gereklidir. Eğer transferlerler hocanın istekleri doğrultusunda yapılabilirse "Fenerbahçe savunma yapmaz, yaptırır" felsefesi tekrar hayat bulacaktır.

Kadro yapılanmasında en önemli mevkiler kaleci, stoper ve forvet olarak ele alınmalıdır. Atanla tutanın iyi olacak sözlerinin önemi bir çok maçta kendini göstermiş bir futbol gerçeğidir. Kale için Mert Günok ismi geçiyor. Ne kadar başarılı olacak tam emin değilim. Forvet için ise çok iddialı isimler konuşuluyor. Dzeko, Balotelli, Max Kruse ve Vedat Muriç gibi. Bu isimler çok doğru isimler olarak görünmekle birlikte bir adet golcü transferi yeterli olmayacaktır. Üst düzey bir kaleci ve 2 forvet transferi takımın çehresini çok değiştirecektir. Skrtel'ın takımdaki geleceğine göre de stoper takviyesi de şart. Sergen Yalçın'ın elinde tekrar iyi bir performans sergileyen Ozan Tufan'ın dönüşü sürpriz olmayacaktır. Valbuena'nın gidişi ile birlikte sol açıkta oynayacak skora doğrudan etki yapacak hücumcu bir kanat transferi ile önemli bir eksik kapatılmış olacaktır. Sağ açık ise Dirar-Moses ikilisi ile sorunsuz bir mevki olarak göze çarpmaktadır.

Sonuç olarak; iyi oyuncular alınacak ta maliyetler diye soran olursa, şampiyon olanın yaklaşık bir milyar TL gelir elde ettiğini düşündüğümüzde; bu soru da otomatik olarak cevaplanmış olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 7
: 462
Kayıt tarihi
: 21.05.13
 
 

Sosyal bilimci, Ziraat Yüksek Mühendisi ve ekonomistim. Araştırmayı seven, doğa meraklısı bir kiş..